Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 3:17:44 πμ
etpa
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:59

Εμπιστοσύνη στους νέους

Συντάκτης:
Από την πρωτοβουλία που πήρε η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, με συντονιστή τον καθηγητή Θεόφιλο Γουλτίδη, για τον καθαρισμό του λόφου του Αη Γιώργη, και στην οποία συμμετείχαμε ως εφημερίδες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά τους, βγαίνουν κάποια απλά συμπεράσματα.

Μπορούμε απόλυτα να εμπιστευτούμε τους νέους, οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή τους τσαλαπατάνε, γι’ άλλη μια φορά, τις απόψεις που με ευκολία εμείς οι… μεγάλοι διατυπώνουμε, πως οι νέοι μας είναι μόνο του… καναπέ.
Εμείς αυτό που είδαμε στο Λόφο, ήταν δεκάδες νέους να συγκεντρώνουν σκουπίδια και να απουσιάζουν παντελώς οι… ενεργοί πολίτες, αυτοί που από τον καναπέ ή την πολυθρόνα της καφετερίας κάνουν κριτική επί παντός επιστητού και αναπολούν τις… μάχες που έδιναν για τη Δημοκρατία ή το σοσιαλισμό.
***
Χωρίς «ενεργούς πολίτες» έμεινε η πρωτοβουλία, πλην του Θανάση Πάγκου και της Κικής Παπαδοπούλου, που βρέθηκαν στο Λόφο.
Απουσίασαν όμως και οι παράγοντές μας. Ηταν τόσο δύσκολο οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κιλκίς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των μαθητών; Οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι άλλοι παράγοντες, που κατά καιρούς υπόσχονται να… σώσουν τον τόπο, το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική, ο Στρατός, η Αστυνομία, που επίσης προσκλήθηκαν, δεν έπρεπε να φροντίσουν έστω και για μια συμβολική συμμετοχή;
***
Εμείς, εμπιστευόμαστε τους νέους.
Τους «ενεργούς πολίτες» του καναπέ είναι που φοβόμαστε.