Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:47:50 πμ
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 03:38

Ούτε και τα Θεοφάνεια!

Η κόντρα που ξέσπασε εδώ και δυο χρόνια ανάμεσα στο δήμαρχο Δοϊράνης Γιώργο Καλπακίδη και στον πρώην αντιδήμαρχό και συνέταιρό του Γιώργο Δήμπαλα, βρήκε γι’ άλλη μια χρονιά την έκφρασή της και στην εκδήλωση των Θεοφανείων στη λίμνη Δοϊράνη!
Θυμάστε, πως πέρυσι η εκδήλωση δεν έγινε καθόλου, γιατί ο δεύτερος κατηγόρησε τον πρώτο για αθέτηση προεκλογικής συμφωνίας, για μοίρασμα της δημαρχιακής καρέκλας στα 2-2, και ως αντίδραση ο Ομιλος Φίλων Δοϊράνης «Δόβηρος» δεν πραγματοποίησε την εκδήλωση.
***
Φέτος, ο κ. Δήμπαλας ξεκίνησε τη Δευτέρα, δυο ημέρες πριν τα Θεοφάνεια και αφού είδε πως ο δήμος αδρανεί, να οργανώσει την εκδήλωση, επικοινώνησε με τον τοπικό τύπο για να προβληθεί η εκδήλωση και άρχισε να ρίχνει χαλίκι στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία, και είχε πλημμυρήσει από νερά εδώ και μήνες, σε συνεννόηση με το νομάρχη, για την κάλυψη του εργολάβου.
Λίγες ώρες αργότερα, ο δήμαρχος ζήτησε από το νομάρχη να μην ασχοληθεί με το θέμα και τον εργολάβο θα τον πλήρωνε ο δήμος Δοϊράνης. Ο εργολάβος σταμάτησε τη χαλικόστρωση και πήρε εντολή να συνεχίσει την Τρίτη, παραμονή της εκδήλωσης και ενώ χιόνιζε στην περιοχή. Οι του «Δόβηρου» δεν ασχολήθηκαν με την εκδήλωση και δεν εμφανίστηκαν στην παραλία.
Το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο. Οι λιγοστοί που τόλμησαν να κατέβουν στην παραλία βούλιαζαν μέσα στην λάσπη, αγανακτισμένοι για την κατάσταση και την προχειρότητα, ο Μητροπολίτης καλούσε τους πιστούς να παραβρεθούν την ίδια ώρα στη ρίψη του Σταυρού σε ιδιωτική πισίνα ενός κέντρου διασκέδασης.
Δεν είμαστε άξιοι να προστατέψουμε τη Δοϊράνη ούτε και την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ θα μπορούσαμε να την προβάλλουμε πανελλαδικά.