Σχόλια
Από προχθές Δευτέρα έπρεπε να καταβάλλονταν η συνδεδεμένη ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους καθώς και η ενιαία ενίσχυση σε όσους αγρότες ελέγχθηκαν. Για να ακολουθούσε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η πληρωμή της εξισωτικής κ.ο.κ.
Μια ημέρα ήρθε στο Κιλκίς ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Τζόζεφ Χαϊντενχόλντζερ (ή κάπως έτσι), αλλά έφυγε σοφότερος. Περισσότερο σοφός κι από όσο θα γινόταν ύστερα από χίλιες συσκέψεις με αρμοδίους παράγοντες επί του προσφυγικού.
Μας το μετέφερε πρόεδρος συλλόγου ενός μικρού χωριού του νομού και δεν το πιστεύαμε. Πόντιος λυράρης ζητούσε για μια βραδιά 2000 ευρώ για να εμφανιστεί στο χορό του συλλόγου και ζητούσε να υπάρχει και δεύτερη ορχήστρα για να μην κουραστεί και ιδιαίτερα!
Η συνταγή της δημοπράτησης έργων στο Δήμο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr«Παρά το γεγονός ότι η ΣΑΤΑ είναι μικρή και η συνολική χρηματοδότηση λόγω κρίσης περιορισμένη, η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς κατόρθωσε να συντάξει και να υλοποιεί τεχνικό πρόγραμμα ύψους 3 εκατ. ευρώ.. Ελάχιστοι δήμοι ακόμα και με μεγαλύτερο πληθυσμιακό έχουν παρόμοιο πρόγραμμα
Τελικά ήταν πολλά μα πάρα πολλά τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο προηγούμενος εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο καταμέτρησης-καταγραφής των ρολογιών της ΔΕΗ στο νομό Κιλκίς.
Σε όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν -και που τα εισπράττουν ΔΕΗ και καταναλωτές- η εταιρεία βάζει πλέον τάξη σε συνεργασία με το νέο εργολάβο που ανέλαβε το έργο καταγραφής.
Βέβαια, ο νέος εργολάβος δεν είναι ακριβώς «νέος». Είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη ΔΕΗ Κιλκίς, γνωρίζει άριστα και τη δουλειά και το νομό και εργάζεται με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό. Ετσι, αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά πως η χαμηλή τιμή για μια εργολαβία δεν διασφαλίζει ούτε τα συμφέροντα της εταιρείας ούτε των πελατών της και πως πρέπει να συνεκτιμάται η εμπειρία και ο επαγγελματισμός.
Και τα ακριβά και τα μεγάλα
Να αποσύρετε από τους δρόμους όλα τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Διαπιστώνω ότι ενώ μικρά και σαράβαλα τα έχετε πάρει, κάποια τζιπ παρατημένα στους δρόμους παραμένουν στη θέση τους, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώτος από τη διοίκηση του δήμου.
Το πρόγραμμα απόσυρσης συνεχίζεται, ήταν η απάντηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Άκη Πιπερίδη.
Ο κ. Ζώτος έψεξε τη διοίκηση και για ένα άλλο θέμα. Την καθυστέρηση, όπως είπε, των εργασιών του αντιπυρικού προγράμματος. Μόνο στο Γαλλικό ξεκίνησε, στις άλλες περιοχές πότε θα γίνουν οι αντιπυρικές παρεμβάσεις;
Το πρόγραμμα φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά σε Μουριές και Κρούσια και στις άλλες περιοχές ξεκινά τώρα, απάντησε ο κ. Πιπερίδης.
Απαγορευτικό το κόστος
Για την πληγή των αδέσποτων σκυλιών και την ανάγκη να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους τη λειτουργία κυνοκομείου στο Κιλκίς, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αμανατίδης.
Δεν μπορώ να διαθέσω 1 εκατ. Ευρώ από χρήματα των δημοτών κάθε χρόνο για να λειτουργήσει ένα κυνοκομείο. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα θα λυθεί όταν και οι δημότες μας θα επιδείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Δεν μπορεί με πρόσχημα την κρίση να αφήνονται στην τύχη τους σκυλιά που κάποτε ήταν δεσποζόμενα και τώρα αδέσποτα, απάντησε ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης.
Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο
Την έντονη ενόχλησή του και τη συμπαράσταση του στους γιατρούς – εργαζόμενους και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς εξέφρασε ο δημ. σύμβουλος Κώστας Ζώτος με αφορμή όλα τα τελευταία περί ψύλλων και φιδιών στο ίδρυμα.
Ας μην επιτρέψουμε να δυσφημείται ένα ίδρυμα που λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων του και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες του Κιλκίς, κατέληξε ο κ. Ζώτος.
Από την αρχή του έτους, εδώ και επτά μήνες δηλαδή, έχουν να πληρωθούν οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Γουμένισσας τα δεδουλευμένα νυχτερινά και αργίες! Στις διαμαρτυρίες τους για το πότε θα καταβληθούν εισπράττουν την απάντηση, «τέλη Σεπτεμβρίου και βλέπουμε»!
Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ –δηλαδή σε δισεκατομμύρια δραχμούλες, για να μην ξεχνιόμαστε- ανέρχονται τα δανεικά και αγύριστα που πήραν κόμματα και μέσα μαζικής επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια από τράπεζες, δηλαδή από εμάς τους απλούς πολίτες που πληρώνουμε το μάρμαρο. Αν σε αυτά προσθέσετε και τα όσα χρωστάνε ΜΜΕ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, τότε καταλαβαίνετε το μέγεθος της απάτης σε βάρος του λαού, που έγινε με τις πλάτες και τις πιέσεις πολιτικών.
Κυκλοφορούν κάτι περίεργα blogs στο διαδίκτυο, που δεν γνωρίζεις μήτε ποιος κρύβεται από πίσω, μήτε τι ρόλο τραβά, και κάνουν διάφορα παιχνίδια, δηλώνοντας πολλές φορές και «ειδησεογραφικά site».
Αυτά τα φρούτα της εποχής έχουν ευδοκιμήσει και στο νομό μας, με δυο τρία από αυτά να συκοφαντούν ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Ένα από αυτά κατέβασε ρολά μόλις έγινε αντιληπτό πως αναζητείται η ταυτότητα του ιδιοκτήτη από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αν υπάρχει είδηση από το μέτωπο του Δικαστικού Μεγάρου; Καμιά. Τρέχουν οι δικηγόροι και η Μητρόπολη Κιλκίς μπας και προλάβουν να σώσουν την κατάσταση, αλλά από Αθήνα δεν συγκινείται κανείς. Και μια υπόθεση που ένας ιδιώτης θα την είχε διεκπεραιώσει σε ένα τρίμηνο, οι γραφειοκράτες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των συν αυτώ οργανισμών το καθυστερούν εδώ και δυο - τρία χρόνια.
Εδώ κι ένα χρόνο οι κυβερνητικοί παράγοντες παρακαλάνε –κυριολεκτικά- τους δημάρχους του νομού μας να «βάλουνε πλάτη» για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Και οι δυο δήμαρχοι, Παιονίας και Κιλκίς, έβαλαν πλάτη και με το παραπάνω, ερχόμενοι πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τοπικές κοινωνίες ακόμη και με συνεργάτες τους.
Κι όμως, δεν το σεβάστηκαν οι κυβερνώντες, δεν το εκτίμησαν αυτό το στοιχείο, αφήνοντας πολλές φορές εκτός σχεδιασμού και στήριξης την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, κάνοντας τις δικές τους κομματικές επιλογές.