Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 4:20:54 μμ

Σχόλια

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:37

Στο Ναύπλιο

Συντάκτης:

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς είναι μεταξύ των διοργανωτών επιστημονικής διημερίδας για την «Αναγκαιότητα προστασίας της χλωρίδας της Πελοποννήσου. Δυνατότητες και προοπτικές» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 στο ξενοδοχείο Amalia στο Ναύπλιο.
Στα αξιοσημείωτα ότι μεταξύ τω ομιλητών είναι και η κ. Ελένη Μαλούπα, επιστημονική υπεύθυνος του Βοτανικού Κήπου Κρουσίων.
Να κι ένας ακόμα καλός λόγος για ένα ταξίδι στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:37

Άνοδος της ΔΑΚΕ

Συντάκτης:

Η ΔΑΚΕ έστειλε τα αποτελέσματα τω εκλογών για το ΠΥΣΠΕ και από τα οποία προκύπτει θεαματική άνοδος της δύναμής της τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Παιονία. Έτσι στο Κιλκίς πήρε 278 ψήφους έναντι 224 του 2006, ενώ στην Παιονία οι 118 ψήφοι πριν δυο χρόνια αυξήθηκαν φέτος σε 132.
Η διπλή χαρά της ΔΑΚΕ οφείλεται στην αντίστοιχη μείωση της εκλογικής επιρροής της κύριας αντιπάλου, της ΠΑΣΚ. Όπου στο Κιλκίς από 220 ψήφους το 2006 κατήλθε στους 154 και  στην Παιονία από τους 81 κατήλθε στους 70.
Τι συνέβη σύντροφοι της ΠΑΣΚ;

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:36

Ζωοανθρωπονόσοι

Συντάκτης:

Έχουν αναχθεί σε μεγάλο πρόβλημα οι ζωοανθρωπονόσοι και είναι από τα δύσκολα που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.
Σε μια τελευταία μάλιστα σύσκεψη στην Αθήνα συμμετείχαν τόσο ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, όσο και ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:09

Ο Τερζενίδης για το ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:

Εντονη κριτική στο δήμαρχο Δοϊράνης άσκησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Τερζενίδης, επισημαίνοντας πως ο δήμος βρίσκεται σε πλήρη ακινησία. Κι ενώ όλοι οι άλλοι δήμοι έχουν πάρει αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για το ποια έργα θα εντάξουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και εκπονούν τις σχετικές μελέτες, ο δήμος Δοϊράνης ούτε καν έχει συζητήσει με φορείς και δημοτικό συμβούλιο τις προτεραιότητές του για την ανάπτυξη της περιοχής.”

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:08

Αντιπαράθεση Καλπακίδη-Αϊδινίδη

Συντάκτης:

Είναι γνωστό πως ο πρώην δήμαρχος Δοϊράνης Δημήτρης Αϊδινίδης, στήριξε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, τον –δεύτερο- Γιώργο Καλπακίδη, και κατάφερε να τον κάνει δήμαρχο. Όμως, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε αντιμέτωπος με το φαινόμενο, η νέα δημοτική αρχή να τον κατηγορεί για μεγάλες οφειλές, που δεν την αφήνουν, εδώ και δυο χρόνια, να κάνει έργο.
Κι αυτό, παρά το γεγονός, πως σήμερα για τις οφειλές των τιμολογίων ζήτησε δάνειο (και μεγαλύτερο ποσό), ενώ οι οφειλές στον εργολάβο, παραμένουν οφειλές.
Προχθές, ο δήμαρχος κ. Καλπακίδης, επανέλαβε το επιχείρημα των χρεών σε συνέντευξή του στην ΤV100, οπότε, «πήρε ανάποδες» ο πρώην δήμαρχος και στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσίασε καταστάσεις οφειλών, αλλά και χρηματοδοτήσεων ή έργων που άφησε παρακαταθήκη στον κ. Καλπακίδη, αποδεικνύοντας ο κ. Αϊδινίδης, πως τελικά όχι μόνο χρέη δεν τον άφησε, αλλά και πλεόνασμα.
Ο κ. Αϊδινίδης, σε αντίθεση με το μηδενικό έργο του κ. Καλπακίδη, παρουσίασε μια κατάσταση 27 έργων-δράσεων και 8 μελετών από την πρώτη δική του διετία, καθώς και 17 έργα που πληρώθηκαν από οριζόντιες χρηματοδοτήσεις. Και στο επανειλημμένο αίτημά του, να πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή λαϊκή συνέλευση, για να ειπωθεί η αλήθεια, «απάντηση» δεν παίρνει.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:07

Μέσω της ιστοσελίδας

Συντάκτης:

Από την ιστοσελίδα μας ενημερώνεται καθημερινά η συνάδελφος Μαρία Καραούλη, από την εφημερίδα «Μακεδονία», για το τι συμβαίνει στο νομό Κιλκίς.
Προχθές, διάβασε το ρεπορτάζ για την αναπαλαίωση του παραδοσιακού νερόμυλου της οικογένειας Γιαπατζή και ζήτησε φωτογραφίες για να τον παρουσιάσει. Κι εμείς στείλαμε, για ν’ απλώσουμε την ομορφιά του νομού μας και ιδιαίτερα της Γουμένισσας και του Πάικου, σε όλη την Ελλάδα.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:13

Συνεννόηση με τον «Καποδίστρια»

Συντάκτης:

Δεν άντεξε να κάνει το σχόλιό του για τον «Καποδίστρια» ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης στην ομιλία του στο πρόσφατο 7ο Κιλκισιώτικο Αντάμωμα.
Ως γνωστόν τιμώμενοι δήμοι ήταν φέτος οι του λεκανοπεδίου Μουριές και Δοϊράνη και ο δήμος Χέρσου. Θα μπορούσαν δηλαδή να συγκροτήσουν και ενιαίο δήμο ενόψει του «Καποδίστρια 2».
Ο Δήμαρχος Κιλκίς λοιπόν αναρωτήθηκε μήπως και ο πρόεδρος του συλλόγου Β. Κωνσταντινίδης ήρθε σε συνεννόηση με τον κ. Παυλόπουλο προαναγγέλλοντας και μέσω της εκδήλωσης τα μελλούμενα στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:11

Κιλκισιακή κοσμοπλημμύρα

Συντάκτης:

Η μεγάλη θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίου Δημητρίου αποδείχθηκε μικρή  για να χωρέσει τους επισκέπτες Κιλκισιώτες των Αθηνών στο 7ο Κιλισιώτικο Αντάμωμα.. Χρειάσθηκε να επιστρατευθεί και ο εξώστης. Παράγοντες του δήμου  Αγίου Δημητρίου εκμυστηρεύθηκαν στους συμπατριώτες μας ότι είναι από τις πολύ λίγες φορές που γέμισε η αίθουσα.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:51

Το «Ρεύμα» κάνει το αγροτικό του

Συντάκτης:

Για την ίδια εκστρατεία ο βουλευτής του νομού μας Γιώργος Φλωρίδης ήταν επικεφαλής στο νομό Πρέβεζας το περασμένο Σάββατο ενώ το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Σάββας Τσολάκης, με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, επισκέφθηκε τα Γιάννενα.
Το «Ρεύμα» έπιασε δουλειά ή όπως είπε γνωστό κομματικό στέλεχος, το «Ρεύμα» κάνει το αγροτικό του!

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:51

Και το απρόοπτο

Συντάκτης:

Δεν έλειψε όμως και το απρόοπτο για τον Κουκουλόπουλο. Όταν ανηφόριζε κεντρικό δρόμο του Κιλκίς για να πάει στο αυτοκίνητό του, μια κυρία, που ασχολήθηκε έντονα τα τελευταία χρόνια με τα του ΠΑΣΟΚ, τον χαιρέτησε από μακριά και φωνάζοντας τον προέτρεψε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
Αιφνιδιάστηκε ο δήμαρχος, για να απαντήσει: «σε εμένα μιλάς».
Τι να πει κανείς και τι να εννοούσε ο ποιητής!