Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 5:17:40 πμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 05:49

Θρίαμβος

Συντάκτης:
Με 122 σταυρούς η Τασούλα Περπερίδου δεν εξελέγη απλώς σύνεδρος από την κάλπη της Αξιούπολης. Το ορθότερον είναι να πούμε πως σάρωσε.
Και κάτι τέτοιες διαφορές τις βλέπουν εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη. Λέτε η νίκη αυτή να αποτελέσει πρόκριμα για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή ή στο εθνικό Συμβούλιο όπως εσχάτως λέγεται;
Θα δείξει.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 05:49

Μπράβο συμμετοχή!

Συντάκτης:
Πάντως στην Αξιούπολη κατεγράφη και μια ακόμα διάκριση. Σε τούτες τις εκλογές έσπασε κάθε ρεκόρ. Κι εκεί που παντού αλλού έψαχναν με το λυχνάρι τους πρόθυμους να ψηφίσουν, στην κάλπη της Αξιούπολης προσήλθαν 400!
Σχεδόν όσοι και στην πολυπληθέστερη οργάνωση του Κιλκίς.
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 04:05

Ανοιγμα «φτερών» από Τσιτουρίδη

Συντάκτης:
Επίδειξη πολιτικής δύναμης έκανε ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης με την εκδήλωση κοπής της πίτας του πολιτικού του γραφείου με τους ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης.
Πέρα από την κατάμεστη αίθουσα, αν και ελαφρώς μικρότερη από την προηγούμενη, ο Σάββας είχε στο πλευρό του υφυπουργούς, πρώην υφυπουργούς και βουλευτές από Θεσσαλονίκη.
«Κάποιοι πίστεψαν πως θα μπορέσουν να θέσουν τον Τσιτουρίδη εκτός πολιτικής. Διέδιδαν πως εγκαταλείπω το Κιλκίς, πως εγκαταλείπω τη χώρα. Διαψεύδονται καθημερινά, τους διέψευσαν οι κιλκισιώτες, που με στήριξαν στην πιο δύσκολη πολιτικά στιγμή μου…», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τσιτουρίδης.
Ο Σάββας είναι εδώ!
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 04:03

Οραμα για τη χώρα!

Συντάκτης:
Ο κ. Τσιτουρίδης επέλεξε και στους κιλκισιώτες της Θεσσαλονίκης να κάνει τον απολογισμό των 20 χρόνων της πολιτικής του διαδρομής. Και δεν στάθηκε μόνο στα του Κιλκίς. Ο Σάββας έδωσε ταυτόχρονα και το όραμά του για τη χώρα, με ηγέτη βεβαίως τον Κώστα Καραμανλή.
Στέλνει μήνυμα ο βουλευτής του Κιλκίς, ο οποίος ανέφερε πως βρέθηκε στο στόχαστρο, γιατί δεν δέχθηκε να σκύψει τη μέση σε εξωθεσμικά κέντρα των Αθηνών.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 04:02

Συντροφικά

Συντάκτης:
Εκλογές για συνέδρους είχαν οι πράσινοι, την Κυριακή. Και, βεβαίως, δεν έλειψαν τα αλληλοπειράγματα μεταξύ των συντρόφων των δύο “μπλοκ”.
Κάποια στιγμή λοιπόν εμφανίζεται ο Ηλίας Χαραλαμπίδης. Ο γνωστός “λαϊκός” είχε εμφάνιση ταλαιπωρημένου αγρότη. Φόρμες εργασίας, μπότες, καπέλο και φυσικά πολύ χώμα!
Ο Παν. Τσαχουρίδης δεν έχασε την ευκαιρία:
-  Ηλία σκέψου πώς σε είχε ο Σημίτης και κοίτα πως σε κατάντησε ο Παπανδρέου.
Η ομήγυρη ξεκαρδίστηκε αλλά ο “λαϊκός” δεν το χώνεψε εύκολα.
Και στα μεγάλα ζόρια οι  πράσινοι έχουν χιούμορ.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:08

Στα Δικαστήρια Δήμπαλας και Καλπακίδης!

Συντάκτης:
Μόνο στο δήμο Δοϊράνης μπορούν να συμβούν αυτές οι τραγελαφικές καταστάσεις, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Δήμπαλα να οδηγεί το δήμαρχό του Γιώργο Καλπακίδη στον… εισαγγελέα.
Και μάλιστα, ο αντιδήμαρχος να περιμένει να γίνει δήμαρχος, γιατί -όπως υποστηρίζει ο κ. Δήμπαλας- αυτή ήταν η προεκλογική τους συμφωνία, προκειμένου να συμπράξουν οι δυο συνδυασμοί και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να καταλάβουν την εξουσία: για δυο χρόνια δήμαρχος ο ένας και για δυο ο άλλος!
H “Εθελοντική Συνεργασία” του κ. Δήμπαλα και η “Δημοτική Συνεργασία” του κ. Καλπακίδη, έγιναν “Δημοτική Εθελοντική Συνεργασία”.
Για παράβαση καθήκοντος λοιπόν απολογήθηκε ο δήμαρχος Δοϊράνης, μετά την προσφυγή-καταγγελία που του έκανε ο ίδιος ο αντιδήμαρχός του, για το θέμα της μεταφοράς της έδρας του Δήμου.
Όμορφος κόσμος, εθελοντικά πλασμένος, όπως θάλεγε ο ποιητής.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:07

Η «πληρωμή» των εθελοντών

Συντάκτης:
H διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ. Μουριών «Το Μπέλλες» τίμησε τον απερχόμενο πρόεδρό της Γιώργο Σαββίδη, για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογο και την κοινωνία της περιοχής.
Τον τίμησε αποδίδοντάς του κορνιζαρισμένο ένα ποίημα που έγραψε μαθήτρια και μέλος του χορευτικού τμήματος του συλλόγου, η Χρυσούλα Ζερζελίδου, για τον ίδιο και την προσφορά του.
Αυτή είναι η «πληρωμή» των εθελοντών του πολιτισμού. Η αναγνώριση, έστω, ότι κάτι προσφέρουν στον τόπο τους, πως βάζουν ένα λιθαράκι για να πάει μπροστά.  
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που προσφέρουν το χρόνο και την ησυχία τους, χωρίς να προσδοκούν τίποτα, αξίζει οι μικρές μας κοινωνίες να εξαφανίσουν το «ουδείς προφήτης στον τόπο του».
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:06

Βλέπει Μπέλλες ο Αργυρόπουλος

Συντάκτης:
Το ενδιαφέρον του στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του υπέροχου ορεινού όγκου του Μπέλλες στρέφει γι’ αυτήν την τετραετία ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος.
Κατά την παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη στο δημοτικό συμβούλιο Μουριών, ο δήμαρχος ενημέρωσε το κυβερνητικό στέλεχος, πως η Δημοτική Αρχή έδωσε την προηγούμενη τετραετία μεγάλη βαρύτητα στα έργα υποδομής των οικισμών και τώρα έχει τη δυνατότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανάδειξη των ομορφιών του βουνού, προσελκύοντας επισκέπτες στην περιοχή.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με την εγκατάλειψη των Χιλίων Δένδρων, την ευθύνη των οποίων έχει το Δασαρχείο Κιλκίς, σημείωσε ο δήμαρχος και συμφώνησε και ο Υφυπουργός, γι’ αυτό και αναμένονται θετικές εξελίξεις και για τα Χίλια Δένδρα και για το Μπέλλες.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:12

Άνευ λόγου

Συντάκτης:
Δυο φορές έστειλα στοιχεία ιδιοκτησιών, το καλοκαίρι και το Δεκέμβρη του 2007, απαντά η Δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου στις κατηγορίες της επικεφαλής της μειοψηφίας Ντίνας Παλλάδη ότι καθυστερεί τη δημοπράτηση των κατοικιών.
Μάλιστα η κ. Παλλάδη παρουσίασε έγγραφα του οργανισμού και του ΠΕΧΩΔΕ , το τελευταίο με ημερομηνία την 12η Ιανουαρίου 2008. Και αναφέρουν οι εν λόγω υπηρεσίες πως ο δήμος δεν έστειλε τα στοιχεία που του ζητούν μετ΄επιμονής.
Τώρα πως γίνεται ο δήμος να στέλνει τα στοιχεία και το ΥΠΕΧΩΔΕ να μην τα παίρνει, ε, αυτά ας τα βρουν μεταξύ τους. Με ένα τηλεφώνημα.
Διότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Να καθυστερεί η δημοπράτηση 48 εργατικών κατοικιών επί ένα έτος άνευ λόγου και αιτίας.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:11

Εξεπίτηδες

Συντάκτης:
Εντάξει, κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Γιώργος Φραγγίδης, αλλά δεν σημαίνει πως μεταλλάχθηκε  σε ...Φλωρίδη.
Ναι, έτσι τον μετονόμασε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς. Τον άκουσε να διαφωνεί για τα 45άρια και δοκίμασε τα νεύρα του.
Ναι, κύριε Φλωρίδη… τον προσφώνησε κι ο Φραγγίδης άρχισε να ψάχνεται.
Σχεδόν έπεισε ο πρόεδρος πως το έκανε επίτηδες το λάθος.