Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 2:17:14 πμ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:18

Περί ΔΕΘ,ιπποδρομίου και αεροδρομίου

Συντάκτης:

Ερίζουν στη Θεσσαλονίκη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης ζητούν την χωροθέτηση της ΔΕΘ σε Σίνδο - Καλοχώρι. Ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έχει άλλη επιλογή, υπάρχει η λύση της Θέρμης - Μίκρας και σε κάθε περίπτωση, αν δεν τα βρουν υπάρχει και η πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς για μετεγκατάσταση στο νομό μας.
Καλά έκανε ο πρόεδρος Π. Τονικίδης και έστειλε την πρόταση, αλλά οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτή είναι λίγο περισσότερες από τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου στην περιοχή του Πολυκάστρου!Και θυμόμαστε, εκεί κατά το 1994 ή ‘95 θα ήταν όταν το Κιλκίς διεκδικούσε - με τη βοήθεια του τότε Υπουργού ΜΑ-Θ Κώστα Τριαρίδη την χωροθέτηση σε παραποτάμια του Γαλλικού έκταση, στις Μάνδρες, του ιπποδρομίου που υποτίθεται επρόκειτο να λειτουργήσει στη Β. Ελλάδα. Και αρχικά ήταν να γίνει στο Καλοχώρι. Οπότε ξεσηκώθηκε κοτζάμ Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και καταδίκασε - άκουσον άκουσον- τον κιλκισιώτη Υπουργό που δεν πολιτευόταν αμερόληπτα και ευνοούσε τη λύση των Μανδρών!
Γι’ αυτό λέμε: Καλή η προσπάθεια Παύλε, αλλά οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει είναι από απειροελάχιστες έως μηδαμινές.
* * *
Δυστυχώς - κι αυτή είναι μια παράμετρος του δημόσιου διαλόγου περί την ανάπτυξη- η Θεσσαλονίκη πολλές φορές συμπεριφέρθηκε προς την δική της περιφέρεια - εμάς δηλαδή, όπως και τους άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας- με τη λογική που συμπεριφέρεται το Κέντρο, η Αθήνα, προς την κατ’ όνομα συμπρωτεύουσα. Λίαν συγκεντρωτικά δηλαδή.
Και θυμάται την περιφέρεια όταν πρόκειται να αναζητήσει νερό για την υδροδότησή της ή χώρους να στείλει τα σκουπίδια ή τα βιομηχανικά της απόβλητα.
Σιγά μην συναινέσει να στείλει τη ΔΕΘ ή το αεροδρόμιό της σε άλλο νομό….

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ερωτήματα του Γαβριήλ Η εικόνα μας και το ΤΕΙ Κιλκίς »