Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 5:46:58 μμ
etpa
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 21:23

Σε δοκιμασία το ΕΣΥ, κόντρα στο λαϊκισμό και η εύκολη συνταγή των κομμάτων

Συντάκτης:

Πόσα ενεργά κρούσματα υπάρχουν άραγε σήμερα στο ν. Κιλκίς. Εκατοντάδες είναι τα επιβεβαιωμένα. Και εκατοντάδες -κατ’ ελάχιστη εκτίμηση- και οι ανέλεγκτοι. Ή μάλλον όσοι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα και επομένως θα περάσουν τον κύκλο του κορονοϊού χωρίς να νοσήσουν, θα ιαθούν αλλά εν των μεταξύ θα σπείρουν τον ιό σε δεκάδες επίσης ανυποψίαστους πολίτες (ή τουλάχιστον σε εκείνους που δεν θα λάβουν μέτρα προστασίας).


Υπενθυμίζουμε ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια του Νοσοκομείου Κιλκίς στην κλινική που ετοιμάζεται άντε να είναι 11.
Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών. Και γνωρίζουμε ότι ακόμα κι αν εμφανίσει συμπτώματα κάποιο ποσοστό δεν θα είναι όλοι για νοσηλεία, αφού στα ήπια συμπτώματα αρκεί και η κατ’ οίκον φροντίδα του ηπίως ασθενούντος. Αλλά σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε δοκιμασία. Και οι άνθρωποι και το ΕΣΥ.

 

Κόντρα στον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα
Τα γράφουμε όλα αυτά, επισημαίνουμε τους κινδύνους και τις ευθύνες όλων διότι εμείς στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ δεν αντιλαμβανόμαστε τους πολίτες ως πελάτες και επομένως πρέπει να τους χτυπάμε την πλάτη να μην τους κακοκαρδίζουμε, να διαπιστώνουμε τα στραβά τους και να κλείνουμε τα μάτια.
Γράψαμε για τα στραβά της Πολιτείας που δεν έκανε ελέγχους -κι ακόμα δεν κάνει ελέγχους της προκοπής- γράψαμε και κακίσαμε το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός νομός της Κ. Μακεδονίας με νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ, αλλά γράψαμε επανειλημμένα μάλιστα για την ανόητη συμπεριφορά μερίδας πολιτών (και δεν είναι ελάχιστη μειοψηφία, όπως θέλουν να την εμφανίζουν) που έκανε όσα έπρεπε για να θεριέψει η πανδημία.
Έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας. Την ευθύνη μας έναντι του τόπου. Δεν λαϊκίζουμε κι ας είναι πλέον «πιασάρικη» η ανεύθυνη του να επιρρίπτεις πάντα όλες τις ευθύνες στην Πολιτεία, στην κυβέρνηση, στον εκάστοτε πρωθυπουργό, στην ανάλγητη Αθήνα…
Η υπεύθυνη συμπεριφορά επιβάλλει να στέκεσαι στο ύψος των ευθυνών σου. Δεν το κάνουμε πρώτη φορά.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, είμαστε εκείνοι που όταν μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών κάποιοι τραμπούκιζαν καθυβρίζοντας με τον αισχρότερο τρόπο υπουργούς της τότε κυβέρνησης, εδώ στο Κιλκίς, είμαστε εκείνοι που τους αποδοκιμάσαμε δημοσίως. Κόντρα στο …ρεύμα το οποίο σαφώς ήταν κατά της Συμφωνίας.
Αυτή είναι η ευθύνη μας. Και την αναλαμβάνουμε πάντα. Χωρίς να υπολογίζουμε το ...πολιτικό κόστος.

 

Η εύκολη συνταγή
Σε αντίθεση με όσα θλιβερά διαπιστώνουμε σήμερα αναφορικά με τη στάση των πολιτικών δυνάμεων.
Η Ελλάδα ακόμα και τώρα με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση αντιμετώπισε πολύ αποτελεσματικότερα ετούτη την κατάρα από οποιαδήποτε προηγμένη οικονομικά χώρα της Ευρώπης. Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία…
Κι ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή διαπιστώνουμε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης – με διακυμάνσεις οξύτητας- εξαντλούν όλη της ενέργειά τους στην εκτόξευση κατηγοριών κατά της κυβέρνησης με χαρακτηρισμούς ανοίκειους. Και είναι μια συμπεριφορά παρόμοια της οποίας δεν υπάρχει άλλη στην Ευρώπη. Κανείς στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία δεν μιλάει για εγκληματικά λάθη της κυβέρνησής του. Κανείς. Προφανώς και εκεί διατυπώνονται επικρίσεις, κατηγορίες, αλλά συνοδεύονται κι από προτάσεις μιας άλλης προσέγγισης του προβλήματος.
Στην χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας κάθε κόμμα θεωρεί χρήσιμο να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση, ζητώντας όλα όσα εκείνο δεν έκανε όταν κυβερνούσε, και αποφεύγοντας σαν τον «διάολο το λιβάνι να μιλήσει και για τη κακή συμπεριφορά πολλών πολιτών. Των πελατών του. Οι οποίοι ως γνωστόν έχουν πάντα δίκιο.
Είναι η εύκολη συνταγή. Δοκιμασμένη τουλάχιστον στο παρελθόν. Μόνο που εσχάτως δεν φαίνεται να αποδίδει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με τον ήλιο οφείλαμε να «παγώσουμε» Εξαφανίστηκαν »