Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:28:15 πμ
etpa
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 09:59

Σταυρόλεξο υψηλής δυσκολίας

Συντάκτης:
Λέμε για σενάρια και υπενθυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο ΥΠΕΣ Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με τον Καποδίστρια 2 ψηφισμένο. Τούτο σημαίνει πως το κύριο πολιτικό βάρος των εκλογών μετατοπίζεται στο δήμο Κιλκίς - ο μισός νομός θα είναι σε κάθε περίπτωση- και όπου από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Τάκης Τερζίδης θα είναι υποψήφιος.
Ο Παύλος Τονικίδης κινείται εδώ και ένα χρόνο μεθοδικά και αθόρυβα, αλλά διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσει την υποστήριξη του χώρου.
Από τον ΣΥΝ, παραδοσιακό εταίρο του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Κιλκίς, ο Τάκης Αγαθόπουλος φέρεται αποφασισμένος αυτήν την φορά να ηγηθεί σχήματος.
Το Κ.Κ.Ε. πιθανότατα και όπως πάντα πράττει θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.
* * *
Και ερχόμαστε στα δυσκολότερα, στα της Νέας Δημοκρατίας:
Ο νυν Νομάρχης Βαγγέλης Μπαλάσκας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να επανεκλεγεί Νομάρχης σε Νομαρχία που θα εγκρίνει μόνο άδειες υπαλλήλων στο πλαίσιο μιας ενιαίας υπερνομαρχίας με Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Και σε μια τέτοια περίπτωση - που ο Παυλόπουλος την εξήγγειλε ως βέβαιη- θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Κιλκίς.
Εκεί βεβαίως υπάρχει ο Παύλος Πασσαλίδης επικεφαλής της μειοψηφίας και δυο φορές υποψήφιος.
Ο Αντώνης Ναλμπάντης επίσης κινείται για τη συγκρότηση σχήματος και σε όλα αυτά προσθέστε και τον Γιώργο Συμπιλίδη. Τι θα πράξει ο γιατρός; Θα δεχθεί να διεκδικήσει μια υποβαθμισμένη Νομαρχία ή θα στραφεί και ό ίδιος στο Δήμο Κιλκίς;
Σταυρόλεξο υψηλής δυσκολίας.