Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 5:42:57 πμ
etpa
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 19:41

Θα βρούμε άραγε χρόνο…

Συντάκτης:

Γράφαμε επί μέρες για το Κιλκίς και τη θέση του στην πράσινη ζώνη και μας γλωσσόφαγαν οι φανατίλες της γαλάζιας γενιάς.
Σου λένε, Κιλκίς και πράσινο πως συμβιβάζεται;


Ε, λοιπόν, καιρός να μάθετε από έναν παλιό. Και πράσινο. Μπορεί το Κιλκίς να είναι καταγάλανο, αλλά και οι Πράσινοι είχαν τις πρωτιές τους. Κατ’ αρχήν, σε τρεις εκλογές (1985, 1993, 2009) εξέλεξαν αυτοί δυο βουλευτές κι ένα οι Γαλάζιοι.
Και αν δεν κάνω λάθος τουλάχιστον δυο (μπορεί και τρεις, αλλά μην ψάχνω τώρα τα κιτάπια μου) αναδείχτηκαν και πρώτο κόμμα.
Έτσι για την ιστορία. Και πάντα σε πνεύμα εύθυμο.
Διότι αν πάμε να το σοβαρέψουμε και αρχίσουμε να απαριθμούσε τις διακρίσεις των γαλάζιων στο Κιλκίς, θα πρασινίσουμε από το κακό μας οι της αντίπερα όχθης.
Από που να ξεκινήσουμε; Από το «πάρτα όλα» του 1974 όταν εκλέχτηκαν και οι τρεις γαλάζιοι βουλευτές με ποσοστό που ξεπέρασε το 57; Από τις κάμποσες φορές που φλερτάρισε με το 50%; Από τους δυο βουλευτές που εξέλεγε σχεδόν πάντα (πλην των τριών εκλογών που προαναφέραμε) μέχρι την περίοδο της κρίσης;
Έτσι με την ευκαιρία της πανδημίας ας φρεσκάρουμε λίγο τις μνήμες. Και να δούμε πότε θα βρούμε χρόνο να καταγράψουμε τις μνήμες (αρχομένης της δεκαετίας του ’60) και τη γνώση μας για την πολιτική ιστορία του νομού….Αν τον βρούμε ποτέ
Θ.Π.