Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 10:15:53 μμ
etpa
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 21:34

Υπουργέ «τα μούσκεψες»

Συντάκτης:

Πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τις οξείες δηλώσεις του, εν πολλοίς δικαιολογημένες.


Αλλά ο υπουργός είναι αδικαιολόγητος σε ένα άλλο τομέα της δικής του αποκλειστικής ευθύνης.
Ενώ ολόκληρες περιφερειακές ενότητες είχαν τεθεί σε καθεστώς υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, νωρίτερα και στους εσωτερικούς, οι έλεγχοι της υπ’ αυτόν αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου υπήρξαν τουλάχιστον πλημμελείς. Σχεδόν δειγματοληπτικοί. Διότι όταν σε ένα ολόκληρο νομό επί εβδομάδες ανακοινώνονταν ότι σε ημερήσια βάση επιβάλλονταν δυο και τρία και πέντε πρόστιμα, ήταν εμφανές σε κάθε νοήμονα πολίτη – των υπουργών μη εξαιρουμένων- πως η αστυνομία δεν …σκοτώνονταν στους ελέγχους.
Μικρή απόδειξη τα τωρινά νούμερα. Χωρίς να εξαντλεί την αυστηρότητά της τα πρόστιμα πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Και πάλι όμως κινούνται σε επίπεδα …δειγματοληπτικά.
Επομένως ο κ. Χρυσοχοϊδης ως πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας, έχει ευθύνες για την πλημμελή εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ώστε να οδηγηθούμε στην έξαρση της πανδημίας.
Οπότε ας χαμηλώσει τους τόνους και κυρίως να μην κουνά το δάχτυλο. Κατ’ εφαρμογήν του ευαγγελικού «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»