Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 1:37:54 μμ
etpa
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 19:50

Ζην επικινδύνως!

Συντάκτης:

Με το σπαθί μας κερδίζουμε το έκτο μετάλλιο (από τσίγκο) στους πανελλήνιους αγώνες κατά των εμβολίων.
Καταλαμβάνουμε την έκτη θέση πανελληνίως πίσω μόνο από τη Δυτική Αττική, την Ευρυτανία, τις Σέρρες, την Φωκίδα και τη Δράμα.


Με ποσοστό 45,55% πλήρως εμβολιασμένων κατέχουμε τη δεύτερη χειρότερη θέση στην Κεντρική Μακεδονία, την τρίτη χειρότερη σε ολόκληρη τη Μακεδονία και γενικώς στη Βόρεια Ελλάδα.
Και όλα αυτά όταν οι νεκροί από την πανδημία τείνουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τους νεκρούς (συν τους αγνοούμενους) του Ελληνο- Ιταλικού Πολέμου.
Με την κυβέρνηση να μην μπορεί να επεξεργαστεί ένα στοιχειωδώς αποτελεσματικό σχέδιο τόνωσης των εμβολιασμών, παρά μόνο να στέλνει υπουργούς και γραμματείς να απευθύνουν εκκλήσεις, νουθεσίες,( όταν δεν ευλογούν τα γένια τους), και άλλα παρόμοια γραφικά σε κλειστές συσκέψεις.
Και τις τοπικές κοινωνίες να διαπορούν περί του πρακτέου, χαμένες ανάμεσα στην αδυναμία συνεργασίας και το έλλειμμα ρηξικέλευθων ιδεών.
Ο Χειμώνας πλησιάζει, τα κρούσματα στο Κιλκίς σε ελάχιστες μέρες θα μετρώνται σε εκατοντάδες κι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κινδύνου (ανεμβολίαστοι) συνεχίζουν να φοβούνται τα εμβόλια κι όχι τη νόσο, ενώ κι ένα σεβαστό ποσοστό αυτών ασκείται στο ζην επικινδύνως, αντιμαχόμενο εκείνους που μάχονται τον ιό.
Άραγε πόσοι νεκροί ακόμα θα απαιτηθούν μέχρι να επικρατήσει η λογική;

Θ. Παγλαρίδης