Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:46:51 μμ
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:41

8η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 9-10 και 11 Μαΐου, η 8η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας, στο δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου του Δήμου Γαλλικού, που διοργάνωσε άρτια για μια ακόμη φορά ο Ιππικός Σύλλογος Περιστερίου «R7».
Το βράδυ της πρώτης ημέρας, και αφού προηγήθηκε η τακτοποίηση των ιππέων και του εξοπλισμού τους, έλαβε χώρα στον χώρο της κατασκήνωσης αναπαράσταση με ινδιάνους και φωτιές.

Το Σάββατο 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις και η απήχηση που είχαν στο κοινό ήταν πρωτόγνωρη. Συγκεκριμένα, το πρωί πραγματοποιήθηκε μια μικρή περιήγηση 13 χλμ στη γύρω περιοχή μέχρι το Δ.Δ. της Ν. Σάντας, ενώ στην συνέχεια, στις 16:30 μ.μ. διεξήχθησαν διασκεδαστικά ιππικά αγωνίσματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Τα είδη των αγωνισμάτων ήταν:
-Το CROSS COUNTRY, στο οποίο συμμετείχαν 60 διαγωνιζόμενοι και νικητής αναδείχθηκε ο Ζιώγας Χρήστος από το Δήμο Γαλλικού.
-Τα ΒΑΡΕΛΙΑ (35 συμμετοχές, νικήτρια η Κόταλη Ζωή, εκπρόσωπος του Ιππικού Ομίλου Περιστερίου R7).
-Η ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑ (20 συμμετοχές, νικητής ο Στύλας Γεώργιος, από το Βόλο).
-Το ΜΑΖΕΜΑ ΚΑΠΕΛΟΥ (10 συμμετοχές, νικητής ο Μπαμίχας Αναστάσιος από την Νάουσα).
-Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ (10 συμμετοχές, νικητής αναδείχθηκε ο Θέσας Βασίλειος, από την Ηγουμενίτσα).
-Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ (5 συμμετοχές, νικητής ο Μαραγιάννης Δημήτριος, από το Βόλο).
-Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΟΓΟΥ (10 συμμετοχές, δύο νικητές, η ομάδα του Ράντζου Κιλκίς και η Μπέκου Ολυμπία από την Βέροια).
-Η ΑΜΑΞΟΔΗΓΗΣΗ (3 συμμετοχές, νικητής ο Παράνομος Κώστας, από την Κοζάνη).
Η όμορφη ημέρα τελείωσε με το καθιερωμένο γλέντι στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου ο κόσμος διασκέδασε με άφθονο φαγητό και ποτό, αψηφώντας τον βροχερό καιρό. Μεταξύ των παρευρισκομένων, που απήλαυσαν το θέαμα, ήταν και ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης.  
Η 8η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας ολοκληρώθηκε για τους ιππείς την Κυριακή 11 Μαΐου, με τη διαδρομή 24χλμ, στα Δημοτικά Διαμερίσματα  Φαναρίου και Καμπάνη, καθώς και στο Δασύλλιο του Εξαμιλίου.
Χορηγός της Συγκέντρωσης ήταν ο Δήμος Γαλλικού.