Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 9:16:31 μμ
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:32

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Κλείνουν τα σύνορα στους Ευζώνους

 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τρίτης 21 Οκτωβρίου 2008 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση, την ίδια ημέρα στις 10:30 π.μ., στο Τελωνείο των Ευζώνων.
Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα τονίζει:         
«Οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός βιώνουν καθημερινά την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την λιτότητα, την αγοραστική μείωση και υποβάθμιση μισθών, ημερομισθίων και των συντάξεων, την ανασφάλεια της εργασίας, την ανεργία και κυρίως των Νέων, την ανατροπή και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, τις φορολογικές αδικίες, την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
       Οι υποσχέσεις για νέο Μισθολόγιο μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο, όπως ακριβώς και οι υποσχέσεις για την ένταξη του Ν. Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές, μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο και από Κυβέρνηση σε Κυβέρνηση.
          Απέναντι στην ασκούμενη επί χρόνια παρόμοια νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, η οποία αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της Κοινωνίας, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι μαζικά, να διαδηλώσουν, να αντιδράσουν, για την ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόζουν σε βάρος του ελληνικού λαού και να διεκδικήσουν :
1.    Η αμοιβή να στηρίζεται στο βασικό μισθό και όχι στα επιδόματα.
       Διεκδικούμε Νέο Μισθολόγιο 1.350 _ βασικό μισθό.
2.    Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων.
3.    Δίκαιη διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
4.    Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο.
5.    Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Περιβάλλοντος.
6.   Ενίσχυση του Δημόσιου – Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος.
7.   Προστασία και αναβάθμιση των Δ. Υπηρεσιών, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις    
      και τις ΣΔΙΤ.
8.  Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων.
         Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς και τα Α/θμια Σωματεία των Δ.Υ., ΝΠΔΔ και ΟΤΑ του Ν. Κιλκίς, διαπιστώνοντας ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός του Ν. Κιλκίς για την ένταξή του στις παραμεθόριες περιοχές, (που συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων:
μετατάξεις, μεταθέσεις, μοριοδότηση για διορισμό, όπως επίσης και του επιδόματος προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών ύψους 120 _ μηνιαίως), αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, ότι θα ενταχθεί και ο Ν. Κιλκίς για να αρθεί η αδικία που έγινε, και την κατάθεση Νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών, όπου δίνεται το επίδομα των 120_ στους Δ.Υ. του Ν. Σερρών, αποφάσισαν η απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στο Τελωνείο των Ευζώνων, όπου θα ακολουθήσει το κλείσιμο των συνόρων με αποκλεισμό του Τελωνείου.
    Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, καλεί τους Βουλευτές του νομού, το Νομάρχη, τους Δημάρχους, τους Διοικητές των Δημοσίων Οργανισμών – ΝΠΔΔ, όλους τους Φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες του νομού, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, στις 10:30 π.μ., στο Τελωνείο των Ευζώνων, για να συμπαραταχθούν στο δίκαιο αγώνα του Ν. Κιλκίς.
     Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς και οι πολίτες του νομού, δεν δέχονται και δεν πιστεύουν πλέον άλλες υποσχέσεις, δεν δέχονται και δεν πιστεύουν άλλες κυβερνητικές δεσμεύσεις.
     Οι ανοχές και οι αντοχές στο θέμα των κυβερνητικών υποσχέσεων, των δρομολογήσεων και των δεσμεύσεων για το παραμεθόριο, έχουν τελειώσει.
      Δυστυχώς για το Ν. Κιλκίς, διεκδικεί σήμερα το αυτονόητο: Ότι ο Ν. Κιλκίς είναι παραμεθόριος.
      Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η ένταξη του Ν. Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές είναι και για την Κυβέρνηση και για την  ΑΔΕΔΥ μονόδρομος.
     Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του νομού να δώσουν δυναμικά το παρόν στον αγώνα».
Λεωφορεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, για τους Ευζώνους θα ξεκινήσουν από την Νομαρχία, το Δημαρχείο Κιλκίς, από το Νοσοκομείο Κιλκίς και από την Γουμένισσα στις 9:30 π.μ., όπου θα γίνουν οι προσυγκεντρώσεις.