Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:37:20 μμ
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:55

Ακαδημία Πολιτικής Επιμόρφωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Κιλκίς Στα πρότυπα εκπαίδευσης ανοιχτού πανεπιστημίου

H δημιουργία ακαδημίας πολιτικής επιμόρφωσης ήταν ένα όνειρο για το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που γίνεται πλέον πραγματικότητα.
Ο πρώτος ετήσιος κύκλος συμμετεχόντων αποτελείται από 900 στελέχη (ο αριθμός προσδιορίστηκε ως το τριπλάσιο του αριθμού των βουλευτικών εδρών κάθε Νομού), και πραγματοποιείται σε 4 σαββατοκύριακα, 2 στην Αθήνα και 2 στις κατά τόπους περιφέρειες. Η επιμορφωτική διαδικασία συνεχίζεται με μια διαρκή ενημέρωση στα πρότυπα της εκπαίδευσης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, κάτι που συμβαδίζει με τη φιλοσοφία του Γιώργου Παπανδρέου και του στενού του συνεργάτη,  Προέδρου του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδρυτή του ανοιχτού πανεπιστημίου των Πατρών κ. Αλέξη Κόκκου.


Η πρώτη συγκέντρωση διεξήχθη στα καινούργια υπερσύγχρονα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα οποία εγκαινιάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τα εργαστήρια πολιτικής επιμόρφωσης , καθώς η διαρρύθμιση των νέων γραφείων περιλαμβάνει 12 αίθουσες σεμιναρίων, κάτι που σηματοδοτεί τη διάθεση του προέδρου για ουσιαστική επένδυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη γνώση.
Η συμμετοχή για τον κάθε κύκλο επιμόρφωσης είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους και μέλη του κινήματος, καθώς γίνεται δια της συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (www.pasok.gr).
Η πρώτη ομάδα Κιλκισιωτών που συμμετέχουν στην ακαδημία πολιτικής επιμόρφωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελείται από τους:
Αμανατίδης Σολομών –  Πολ. Μηχανικός
Γαβουχίδης Σάββας –  Ιδ. Υπάλληλος – Δημοσιογράφος
Εδίρνελης Σωκράτης – Εργοδηγός - Μηχανολόγος
Καραπαναγιωτίδης Βασίλειος – Περιβαλλοντολόγος
Παναγιωτίδης Κων/νος – Κτηνίατρος
Παπαδόπουλος Ελευθέριος – Καθηγητής
Παραστατίδης Στέφανος – Ιατρός
Σανίδα Ευφροσύνη – Δασκάλα
Φλίκα Θεοδώρα – Διεθνολόγος
Τέλος, αξίζει να τονίσουμε την ιδιαίτερη μνεία που απηύθυνε το επιτελείο της Επιμόρφωσης και το πολιτικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου στους Κιλκισιώτες συμμετέχοντες σαφώς εντυπωσιασμένοι λόγω της διαφορετικότητας του επαγγέλματος, της ισομερούς γεωγραφικής κατανομής, του νεαρού της ηλικίας των και κυρίως των προτάσεων που είχαν κατά τη διάρκεια των προγράμματος πολιτικής δράσης για τον τόπο μας και για το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ.