Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 11:06:32 πμ
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:25

Αμαξοστάσιο Δήμου Κιλκίς

 Ελάχιστες παρεμβάσεις, στον εξωτερικό κυρίως χώρο, απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του Αμαξοστασίου του Δήμου Κιλκίς. Το σημαντικό αυτό έργο, που είχε αρχικό προϋπολογισμό 638 χιλ. ευρώ και τελικά κόστισε λόγω των εκπτώσεων της εργολαβίας 554 χιλ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Το Αμαξοστάσιο βρίσκεται σε χώρο πίσω απ’ τα Δημοτικά Σφαγεία, συνολικού εμβαδού 16 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων έχουν οικοδομηθεί τα 10,2 στρ. Εκτός απ’ το υπόστεγο που θα φιλοξενεί οχήματα και μηχανήματα του Δήμου, το Αμαξοστάσιο διαθέτει γραφεία για το διοικητικό προσωπικό, συνεργείο συντήρησης και πλυντήριο οχημάτων, ηλεκτρομηχανουργείο, φανοποιείο, αποθήκες υλικών, αποδυτήρια κ.α.
Όπως τονίζει ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, το έργο κατασκευής του Αμαξοστασίου κρίνεται σημαντικό για τον Δήμο καθότι θα συμβάλει αποφασιστικά στη προστασία της κινητής περιουσίας του, με την ασφάλεια, συντήρηση κ.λ.π. που θα παρέχεται στα δημοτικά οχήματα και μηχανήματα. "Ο Δήμος μας διαθέτει πλέον έναν στόλο, ο οποίος αυξάνει συνεχώς αριθμό κι έτσι κρίνεται εκ των ουκ άνευ η προστασία και συντήρηση του", τονίζει ο κ. Τερζίδης.
Υπεύθυνος για την λειτουργία του Αμαξοστασίου θα είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Νώντας Κοκοβίδης, ο οποίος με δήλωσή του εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι «ένα σημαντικό έργο που σχεδίασε η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση».