Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:03:47 μμ
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:15

Ανάληψη δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας

 Περισσότεροι από 500 μαθητές Λυκείου του νομού Κιλκίς παρακολούθησαν τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Μία Ενοχλητική Αλήθεια», κατά τη διάρκεια δύο εκδηλώσεων που διοργάνωσε και υποστήριξε η Διεύθυνση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alumil.
Πληθώρα επιστημονικών δεδομένων υποστηρίζουν αυτή την «ενοχλητική αλήθεια», όπως παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 3 & 4 Απριλίου 2008 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς καθώς και του Δήμου Κιλκίς.
Η ανταπόκριση από πλευράς των σχολείων στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Alumil ήταν ιδιαίτερα θετική αλλά και ελπιδοφόρα για ανάλογες δράσεις στο μέλλον. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και τις δύο ημέρες που πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore. Με το τέλος μάλιστα των εκδηλώσεων μαθητές και καθηγητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως η Alumil ανέλαβε δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών που αυτή έχει στις ζωές όλων μας.
Η θετική αποδοχή της συγκεκριμένης προσπάθειας ήταν εξάλλου η καλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους της Alumil και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς που ένωσαν τις δυνάμεις τους με έναν και μοναδικό στόχο: να καταστήσουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς της παγκόσμιας ανησυχίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν, το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Κιλκίς κ. Γιώργος Χατζηιωάννου και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης κα Κυριακή Τατίδου.
Οι συγκεκριμένες ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Alumil αποτελούν μέρος του προγράμματος «Green Alumil», το οποίο έχει σχεδιάσει η διοίκηση της εταιρίας, στο πλαίσιο των επιταγών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τις οποίες κι ενσωματώνει στην επιχειρηματική της λειτουργία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι στοχευμένο αποκλειστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και περιλαμβάνει σειρά δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα εντάσσεται και η προσπάθεια της Alumil να προάγει τη συνεργασία της με τις τοπικές κοινωνίες στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, έχοντας πλήρη συναίσθηση της αυξανόμενης βαρύτητας του κοινωνικού ρόλου των επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξη της Alumil είναι η σύμπραξη αυτή να λειτουργήσει προς όφελος μόνο του κοινωνικού συνόλου.