Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:08:46 μμ
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:02

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: «Ψήφος ευθύνηςυπέρ της Ν.Δ.»

«Την ώρα που η Ν.Δ. παρουσιάζει τα μεγάλα έργα και τις μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την Ελλάδα, από το ΠΑΣΟΚ αναζητούμε ακόμη τις προτάσεις τους. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός την Κυριακή των ευρωεκλογών θα πρέπει να στηρίξει την παράταξη των μεγάλων επιλογών για τη χώρα, τη Ν.Δ. της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας»
Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΟΔΕ Κιλκίς, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς, το βράδυ της Δευτέρας.
Κάλεσμα συμμετοχής και νίκης απηύθυναν με τους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μάκης Πεντζερετζής, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συντονιστής για το νομό Κιλκίς του προεκλογικού αγώνα Αδάμ Ρεγκούζας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης, ο βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης και ο νομάρχης Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας.
Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως «αν σήμερα είμαστε εδώ και συζητάμε για την Ευρώπη, το οφείλουμε στον εθνάρχη και ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, που αγνόησε όσους λυσσαλέα αντιπάλεψαν την επιλογή του για ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Η ηγεσία της παράταξής μας είναι αυτή που νοιάζεται  και πονά για την Ελλάδα και το έθνος, που προχωρά τη χώρα μπροστά, που δε σκέφτεται το πολιτικό κόστος».
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη Ν.Δ. δεύτερο κόμμα, σημείωσε πως πρόκειται για επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον της κυβέρνησης και για στημένες έρευνες. «Εμείς, την Κυριακή θα συντρίψουμε τις δημοσκοπήσεις. Θα αποδείξουμε πως η Ν.Δ. ήταν και παραμένει πρώτο κόμμα στη χώρα», σημείωσε.
Ο κ. Λυκουρέντζος μιλώντας για το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» τόνισε πως «πρόκειται για την πολιτική παρακμή του κ. Παπανδρέου. Η Ν.Δ. είναι η παράταξη των νοικοκυραίων, ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα, γνήσια Ευρωπαϊκό. Κι όταν εμείς συζητάμε για το τι Ευρώπη θέλουμε, αντιμετωπίζουμε τη λάσπη και τη συκοφαντία από το ΠΑΣΟΚ.
Η Ν.Δ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και από καμιά υπόθεση που διερευνά η Δικαιοσύνη. Δεν ανεχόμαστε καμία συγκάλυψη, δεν παζαρεύουμε τις αξίες και την πολιτική μας. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που χρωστά στα μεγάλα συμφέροντα, σε όσους το συγκάλυπταν , το στήριζαν και το στηρίζουν».
Ο κ. Λυκουρέντζος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αναρωτηθούν «ποια ήταν η Ελλάδα που μας άφησε το ΠΑΣΟΚ πριν από πέντε χρόνια. Μια διαλυμένη χώρα μας παρέδωσαν και πολέμησαν λυσσαλέα κάθε μεταρρύθμισή μας, ακόμη και την εκπαιδευτική, αλλά δεν τους νοιάζει για τα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού ο κ. Παπανδρέου στέλνει το δικό του παιδί να σπουδάσει στην Αγγλία…».
Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο, ο κ. Λυκουρέντζος στάθηκε ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της παιδείας, στους μεγάλους οδικούς άξονες και τα ενεργειακά δίκτυα, αλλά και την αγροτική πολιτική, με το διπλασιασμό των συντάξεων, την κατοχύρωση των επιδοτήσεων, την ενίσχυση με 500 εκατομμύρια ευρώ των αγροτών λόγω της οικονομικής κρίσης, τις μεγάλες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, κ.λπ.