Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:02:06 πμ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:30

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Θ Πασσαλίδη εκδόθηκε η ακολουθη ανακοίνωση: “Σχετική Κοινοτική οδηγία ορίζει ότι μέχρι το τέλος του 2009 απελευθερώνονται 24 κατηγορίες επαγγελμάτων, που θα ανακοινωθούν λεπτομερώς με Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Η απόφαση αυτή που είναι πολύ σημαντική θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και στη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές.


Μετά την πρώτη κοινοτική οδηγία θα ακολουθήσει και δεύτερη σχετικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων ύστερα από διάλογο με τους ενδιαφερόμενους.
Θα ακολουθήσουν αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα που δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη οδηγία.
Η οδηγία δεν αφορά τις θαλάσσιες, τις εσωτερικές πλωτές μεταφορές, τις εναέριες μεταφορές και τις οδικές σιδηροδρομικές μεταφορές και των αγοραίων οχημάτων (ταξί).
Επίσης δεν αφορά στις υπηρεσίες των δικαστικών επιμελητών των συμβολαιογράφων και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως αυτές που αφορούν τράπεζες κ.λπ.
Οι αποφάσεις πάρθηκαν πριν λίγες ημέρες σε συνεδριάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής οικονομικής πολιτικής υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομίας και  Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά και Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη.
Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης επισκέφθηκε τα παρακάτω χωριά: Ποντοηράκλεια, Ειρηνικό, Πλάγια Ν. Καβάλα, Γαλλικό και Τέρπυλλο.”