Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:32:59 πμ
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 14:58

Αποσύρθηκε η παράνομη χρήση της ονομασίας «Φέτα Γουμένισσας»

Άμεση και αποτελεσματική  ήταν η παρέμβαση της «Δημοτικής  Συνεργασίας» για τη προστασία των κτηνοτροφικών προϊόντων  που παράγονται στο  δήμο Γουμένισσας. Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία του  μέλους του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία»  και δημοτικού συμβούλου  - γεωπόνου κ. Μεσσή Στέλιου, προς τον Οργανισμό (ΟΠΕΓΕΠ) η AGROCERT, σταμάτησε η παράνομη όπως αποδείχτηκε κυκλοφορία φέτας στην αγορά, με την ονομασία «Φέτα Γουμένισσας»  που παρήγαγε και διακινούσε η εταιρία «ΒΙΟΠΓΑΛ».
 Η συγκεκριμένη εταιρία χρησιμοποιούσε παράνομα και χωρίς άδεια τη συγκεκριμένη ονομασία γεγονός το οποίο,  σε περίπτωση αλλοίωσης των προϊόντων της εταιρίας, θα οδηγούσε σε δυσφήμιση της περιοχής  μας  αλλά και των  κτηνοτρόφων της. 
 Η εταιρία ΒΙΟΠΓΑΛ «παραπλανούσε» τους καταναλωτές διότι:
- Δεν έχει έδρα στην περιοχή του δήμου Γουμένισσας
- Χρησιμοποιούσε μηδαμινή έως ελάχιστη μη διαπιστώσιμη   πρώτη ύλη (γάλα), από κτηνοτρόφους της περιοχής, αλλά αφαιρούσε  τη δυνατότητα κατοχύρωσης του ονόματος  από μεμονωμένους ή  οργανωμένους σε ομάδα κτηνοτρόφους της περιοχής, που θα είχαν την πρόθεση και   όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. 
 Η απόσυρση από την αγορά της ονομασίας «Φέτα Γουμένισσας» από την εταιρία ΒΙΟΠΓΑΛ σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του Συνδυασμού μας,  που αφορούσαν την οριστική τακτοποίηση για το  ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης των κτηνοτροφικών  τους εκμεταλλεύσεων, αλλά και της νομιμοποίησης των σταβλικών τους εγκαταστάσεων , δίνει πλέον στους κτηνοτρόφους του δήμου μας μια καλύτερη προοπτική για το δικό τους το μέλλον  αλλά και  ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. 
Πλέον οι κτηνοτρόφοι του δήμου μας απαλλαγμένοι από προβλήματα νομιμότητας, και  έχοντας την ευκαιρία να παράγουν και να διακινήσουνε προϊόντα συνδεδεμένα με την ονομασία προέλευσής τους, μπορούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους με στόχο πολύπλευρα οφέλη. 
 Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» κ. Αθανάσιος Τζούρτζος ανέφερε τα εξής: 
«Υπεύθυνα και με σοβαρότητα  σταθήκαμε ως παράταξη δίπλα σε ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας  που είναι οι κτηνοτρόφοι. Με δική μας  πρωτοβουλία καταφέραμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που διαμόρφωνε σταδιακά  δυσμενείς συνθήκες για την προώθηση των προϊόντων  τους. Αυτό είναι το χρέος μας και αυτό επιδιώκουμε καθημερινά. Για εμένα  προσωπικά και για τα μέλη της παράταξής μας,  μοναδικός αντίπαλός είναι τα προβλήματα του τόπου μας και αγωνιζόμαστε για να δώσουμε λύσεις.  Αντίθετα  η Δημοτική Αρχή  απλά τα παρακολουθεί και το μόνο που κάνει είναι να  προσπαθεί να δώσει λύσεις στα ενδοπαραταξιακά της προβλήματα αγνοώντας την ίδια την κοινωνία.»