Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:54:15 μμ
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:12

«Άστραψαν» το Λόφο Αγ. Γεωργίου

 Μια απλή αλλά πολύ σημαντική πρωτοβουλία υλοποίησε η Κοινωνία Πολιτών στην πρώτη της δράση, πραγματοποιώντας μια γενική καθαριότητα στο Λόφο Αγ. Γεωργίου από την Εκκλησία και το Θέατρο μέχρι τον περιφερειακό Παπαναστασίου και το Παρεκκλήσι του Αγίου Θεράποντα.
Η Κοινωνία των Πολιτών κάλεσε για συνεργασία και ανταποκρίθηκαν εκτός από τον Δήμο Κιλκίς, οι Εθελοντές του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Ορειβατικός Σύλλογος και ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος σε πολύ μεγάλο βαθμό, συμμετέχοντας με πολλά μέλη, σε αντίθεση με τους πολίτες που ενώ ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και το Λόφο Αγίου Γεωργίου, που χρησιμοποιούν για περίπατο, δεν ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση.
Βοηθούντος του καλού καιρού συγκεντρώθηκαν πάνω από 4 τόνους σκουπίδια, από τα οποία τα περισσότερα ανακυκλώσιμα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Με οδηγό τον εθελοντισμό η Κοινωνία των Πολιτών πέτυχε να δώσει μια ελπίδα για το περιβάλλον αλλά και να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες, ότι η προστασία του αποτελεί υπόθεση όλων μας.
Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς με 70 περίπου προσκόπους, ενώ άψογη ήταν η συνεργασία των υπαλλήλων της καθαριότητας και του επόπτη Βασίλη Τσογγίδη. Από την Δημοτική αρχή Κιλκίς παραβρέθηκε και συμμετείχε στην καθαριότητα μόνο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Φωτιάδης.