Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:26:22 μμ
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:28

Δασοτουρισμός με 40 χώρους δασικής αναψυχής στο Πάικο

Τη συμβολή του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη στην άμεση χρηματοδότηση των έργων με τα οποία υλοποιήθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δασοτουριστικής ανάπτυξης του Πάικου  εξαίρει το δασαρχείο Γουμένιοσσας και ο δασάρχης Αντώνης Τζάκος με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την εκεί επίσκεψη του κ. Κιλτίδη, όταν εγκαινίασε το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και περιηγήθηκε τα έργα.
Τι περιλαμβάνουν τα έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση 350.000 ευρώ από τον κ. Κιλτίδη;
Αφορούν παρεμβάσεις σε σαράντα οργανωμένους χώρους δασικής αναψυχής όπου αντικαθίστανται όλες οι φθαρμένες ξυλοκατασκευές και δημιουργούνται νέοι χώροι για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. ( χώροι υπαιθρίων γευμάτων, παιδικές χαρές, μονοπάτια περιπάτου, ξύλινες πεζογέφυρες, λιθόστρωτα μονοπάτια, δύο λυόμενα οικήματα, παρατηρητήρια, θέσεις θέας, ποδηλατικές διαδρομές, ιππικές διαδρομές κλπ.)
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
Θέλουμε να εξάρουμε την άμεση ανταπόκριση του κ υφυπουργού στο κάλεσμά μας για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης μελέτης  δασοτουριστικής ανάπτυξης όρους Πάϊκου – βελτίωση υπαρχόντων χώρων δασικής αναψυχής  συνολικού προϋπολογισμού 546.000 Ευρώ που αποτελεί μια πρόταση ολοκληρωμένης παρέμβασης και συνδυάζει την ορθολογική δασοτουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου του όρους Πάϊκου, με την δυνατότητα απόκτησης συμπληρωματικού εισοδήματος των κατοίκων της  περιοχής, καθώς και την δημιουργία νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών αναψυχής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Έχει σαν σκοπό να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες φυσικούς πόρους του Πάϊκου με την πλούσια βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας, με το πολυσύνθετο ανάγλυφο, με τα πλούσια υδάτινα στοιχεία και με τα υψηλής αισθητικής συστήματα τοπίων και να αναδείξει τις ομορφιές και τις δυνατότητες της περιοχής.
Εξετάζει ολοκληρωμένα όλες τις  μέχρι σήμερα επεμβάσεις για την δασοτουριστική  ανάπτυξη της περιοχής που έγιναν στον ορεινό  όγκο του Πάϊκου , βάσει των εγκεκριμένων  μελετών και των διαθέσιμων πιστώσεων.