Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:35:59 μμ
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:04

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας μετατρέψει σε παιχνίδι εσωκομματικών, προσωπικών αντιπαραθέσεων

Από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμά μας.
κε Διευθυντά,
Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κιλκίς, ένας σύλλογος εργαζομένων σε συνθήκες ‘τριτοκοσμικού χαρακτήρα’, αγωνίζεται με όσες ενέργειες του αναλογούν για την πραγματική λύση του προβλήματος, στηριζόμενος στις ήδη υπάρχουσες καταστάσεις που ίσως δεν έγιναν κατανοητές εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή στο ‘χαρτί μεταγραφής του Υποθηκοφυλακείου Κιλκίς’ με το οποίο επιβεβαιώνεται η ιδιοκτησία του ΤΑ,Χ,ΔΙ.Κ στο χώρο των ‘Δίδυμων Καπναποθηκών’. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για άλλη λύση θα παρακαλούσαμε τους φορείς του τόπου να μας το επιδείξουν.


Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε όλους, ότι εμείς δε θα μετατρέψουμε και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει, τις προσπάθειές μας σε απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος με την εμπλοκή του αγώνα του συλλόγου μας σε μικροπολιτικά συμφέροντα, πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας του Κιλκίς από την ουσία του προβλήματος. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μεμονωμένα ο καθένας μας έχει και τις προσωπικές και τις κομματικές του επιλογές, αλλά όταν όμως λειτουργούμε ως συλλογικό όργανο «είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ».
Προτείνουμε λοιπόν στους αναγνώστες σας και σε σας μια τρίτη ( 3η) ανάγνωση της ανακοίνωσής μας χωρίς το επιλεκτικό γαλάζιο φίλτρο που φαίνεται ότι προτιμήσατε και το «φιλοπολεμικό» (άρχισαν οι εχθροπραξίες!) ύφος που υιοθετήσατε και παροτρύνετε ίσως να υιοθετήσουν και οι αναγνώστες σας. Τότε λοιπόν θα δείτε ότι μοναδικός σκοπός των κινήσεών μας είναι η πίεση προς την Κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε, δια στόματος του Πρωθυπουργού την άνοιξη του 2006, την άμεση ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας και στη συνέχεια η ίδια κυβέρνηση παραχώρησε το ακίνητο (Δίδυμες Καπναποθήκες).
Θεωρούμε ότι δε ΄σταθήκατε΄ με αντικειμενικότητα στ’ ότι για πρώτη φορά δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν με μοναδικό αίτημα τη βελτίωση συνθηκών εργασίας.
Εάν εσείς βλέπετε τον ένα βουλευτή πάνω από το καλοσυντηρημένο και φρεσκοκουρεμένο γκαζόν της αυλής της Μεραρχίας, εμείς βλέπουμε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που κινδυνεύει να μετατραπεί σ’ ερείπιο. Η αντίδρασή μας σ’ αυτό ήταν η παράκλησή μας προς τον ιδιοκτήτη ν’ αξιοποιηθεί ο χώρος για κοινωφελείς σκοπούς.
Εάν εσείς στη γωνία της φωτογραφίας των «Καπναποθηκών» βλέπετε τον άλλο βουλευτή, εμείς βλέπουμε (κυριολεκτικά-μπορεί να το δει κάθε διερχόμενος) ένα κεραμίδι έτοιμο να πέσει και να προκαλέσει ατύχημα στους ελεύθερα ή και αυθαίρετα διερχόμενους πολίτες. Η αντίδρασή μας σ’ αυτό ήταν η ενημέρωση του ιδιοκτήτη τόσο για την κατάσταση του κτιρίου όσο και για τους κινδύνους.
Με βάση όλα τα παραπάνω και τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, τα οποία είναι στη διάθεσή σας, διευκρινίζουμε , γιατί ίσως δεν ήταν πολύ σαφές, ότι αυτή τη στιγμή η μόνη εφικτή και άμεσα υλοποιήσιμη λύση είναι αυτή των «Καπναποθηκών». Αν αύριο το πρωί μας δοθεί δια μαγείας αντίστοιχο έγγραφο μεταγραφής στο Υποθηκοφυλακείο Κιλκίς για άλλη ιδιοκτησία του ΤΑΧΔΙΚ, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαφοροποιηθούμε ως προς αυτό, όχι όμως ως προς το έγγραφο και τεκμηριωμένο χρονοδιάγραμμα. Οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν. Σε παιχνίδι κομματικών, εσωκομματικών, προσωπικών κ.λ.π αντιπαραθέσεων δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας μετατρέψει.

 

Θέση-Σχόλιο της Πρωινής 

 Συμφωνούμε απολύτως. Μην το επιτρέψετε

 

Δι’ ολίγων μόνο θα σχολιάσω ορισμένες από τις αναφορές στην εφημερίδα μας.
Με το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου ως εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ασχολούμαστε από το πρώτο έτος της έκδοσής μας (1999), ως συγκρότημα από το πρώτο έτος έκδοσης των ΕΙΔΗΣΕΩΝ (1992) και ως δημοσιογράφος από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν και τέθηκε το πρώτον.
Από τότε και μέχρι σήμερα είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες τα ρεπορτάζ, τα άρθρα και τα σχόλια που έγραψα και υπέγραψα τόσο για το Δικαστικό Μέγαρο όσο και για τις άθλιες συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης στο Κιλκίς.
Σε όλο αυτό το διάστημα, όταν πιέζαμε και ενίοτε καταγγέλαμε δημάρχους, νομάρχες, βουλευτές και υπουργούς, πάσης απόχρωσης, δεν θυμάμαι κανένα σύλλογο  ΔΗΜΟΣΙΑ και ενυπόγραφα να αξιώνει, να μάχεται, να καταγγέλλει. Πλην των τελευταίων μηνών και εβδομάδων. Και βεβαίως πλην του Δικηγορικού Συλλόγου.
Δεν ανέμενα από τους συντάκτες της ανακοίνωσης, αν διαμένουν στο Κιλκίς κι αν διαβάζουν, αποσπασματικά έστω τον τοπικό τύπο - είναι προς τιμή όλων των συναδέλφων όλων των τοπικών εφημερίδων ότι αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό - να επιβραβεύσουν τη συμπεριφορά αυτή. Αλλά πάει πολύ να ξιφουλκούν ή να αποδίδουν ανοίκειες προθέσεις εναντίον όσων αγωνίστηκαν πολύ πριν από τους ίδιους και για το αίτημα των ιδίων.
 Είναι δικαίωμά τους να επιλέγουν τη μορφή που θα έχει η διεκδικηση  του αιτήματός τους και κατά συνέπεια δεν σχολιάζω ούτε την αιφνίδια  είσοδό τους στο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται χωρις τη συμμετοχή τους, εδώ και μια 20ετία.
Κρίνω όμως σκόπιμο να υπενθυμίσω ότι:
Η πολιτική αντιπαράθεση Τσιτουρίδη - Κιλτιδη ξεκίνησε - πάντα περί το θέμα- πολύ πριν εκδοθεί η πρώτη  ανακοίνωση του συλλόγου. Συνεχίστηκε με δηλώσεις τους μετεκλογικά και το γαϊτανάκι καλά κρατεί. Επομένως και ανεξάρτητα από τις δικές τους ( της διοίκησης του συλλόγου) προθέσεις το θέμα έχει τη διάσταση και της εσωκομματικής κόντρας. Την οποία καταδικάζουμε σε κάθε ευκαιρία και μάρτυς μας το κύριο άρθρο μας στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας μας.
Είναι ηλίου φαεινότερο επίσης ότι η κόντρα αυτή καθορίζει τις εξελίξεις περισσότερο από οποιαδήποτε ανακοίνωση συλλόγου και εμποδίζει την όποια λύση καθώς ο μεν κ. Τσιτουρίδης είναι στέλεχος πρώτης γραμμής και ο κ .Κιλτίδης μέλος της κυβέρνησης.
Αλλά επειδή πλέον επαναλαμβάνω τα αυτονόητα, σπεύδω να συμφωνήσω με τη διοίκηση του συλλόγου: Αυτό να κάνετε, μην επιτρέψετε σε κανένα να σας μετατρέψει σε παιχνίδι εσωκομματικών και προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Και πάντως δεν ειναι η ΠΡΩΙΝΗ κι εγώ προσωπικά που θα στεναχωρεθούμε αν το Δικαστικό γίνει στις δίδυμες ή στη μεραρχία. Απλά αγανακτούμε διότι ύστερα από 20 χρόνια δεν καταφέραμε στο Κιλκίς ούτε καν να συμφωνήσουμε στον χώρο που θα ανεγερθεί. Κι αν συνεχισουμε με τα ίδια μυαλά...

Θεοφύλακτος
Παγλαρίδης