Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:35:30 μμ
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:48

Διαμαρτυρία τριτέκνων

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την υποκρισία και τον εμπαιγμό των τριτέκνων από την Κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Τριτέκνων Οικογενειών Ελλάδας.
«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλέον, αναγκάζουν τους γονείς με τρία παιδιά να κατέβουν στον δρόμο για να αγωνιστούν για το δίκαιο αίτημά τους.

Σήμερα, για μια ακόμη φορά πήραμε μάθημα ελληνική γλώσσης από την Κυβέρνηση. Όταν λέμε «τηρούμε αυστηρά τις υποσχέσεις μας προς τους τριτέκνους», εννοούμε ότι η τρίτεκνη μητέρα δεν θα λάβει το πολυτεκνικό επίδομα για το παιδί που είναι κάτω των 6 ετών. Αυτό λέγεται εξομοίωση;
Αυτό ήταν λοιπόν που κυοφορούσε η Κυβέρνηση εδώ και τρεις μήνες; Καμία αναφορά, συζήτηση, ενημέρωση για υλοποίηση των υποσχέσεων του κ. Πρωθυπουργού για πλήρη εξομοίωση με τους πολυτέκνους.
Ώστε αυτά είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος; Δεν είναι δυνατόν  αυτά να τα γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός. Ποιοι επιτέλους τον ενημερώνουν τόσο λάθος;
Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι  ο κος Πρωθυπουργός δεν είναι σωστά και πλήρως ενημερωμένος για το αίτημά μας και τους τρόπους υλοποιήσεως αυτού.
Κύριε Πρωθυπουργέ, ήρθε η ώρα για σοβαρή και τολμηρή απόφαση: ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Καλούνται όλοι οι τρίτεκνοι να συμμετέχουν στην αγωνιστική διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνα κατά την συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων της σχετικής διατάξεως για το πολυτεκνικό επίδομα. Να διαμαρτυρηθούν για την ασυνέπεια, υποκρισία και κατάφωρο εμπαιγμό των γονέων με τρία παιδιά ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ. Το αίτημά μας είναι δίκαιο και υλοποιήσιμο. Πλήρης εξομοίωση των γονέων με τρία παιδιά και η όποια οικονομική επιβάρυνση να ρυθμισθεί όπως πρόσφατα έπραξε η Κυβέρνηση για τους δικαστικούς».