Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 10:57:32 μμ
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 13:33

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ : «Συνεπής η κυβέρνηση για τα παρακρατηθέντα»

Την αποδοχή σημαντικών χρηματοδοτήσεων απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. Χρηματοδοτήσεις, για τις οποίες ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης εκφράζοντας την ικανοποίηση του τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε συνεπής απέναντι στη δέσμευσή της να καταβληθούν σταδιακά οι οφειλόμενοι προς την Τοπ. Αυτοδιοίκηση πόροι.


«Επικροτώντας τη συνέπεια αυτή, αναμένουμε την συνέχεια όσον αφορά την καταβολή και των υπόλοιπων οκτώ δόσεων των παρακρατηθέντων πόρων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τερζίδης.
Συνολικά έγινε αποδοχή χρηματοδότησης ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ, με τις 450 χιλ. ν’ αφορούν την α’ δόση των οφειλών του Δημοσίου, τις 172 χιλ. την β’ δόση της ΣΑΤΑ και τις 175 χιλ. την κάλυψη της μισθοδοσίας σχολικών φυλάκων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα τον ισολογισμό έτους 2008 της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ), με τον πρόεδρο της Χρ. Σπίγκο να υπογραμμίζει στην εισήγηση του ότι ο Δήμος Κιλκίς είναι ο μοναδικός στο νομό μας στον οποίο θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας.
Ωστόσο, ο κ. Σπίγκος επεσήμανε ότι απ’ την περασμένο Σεπτέμβριο δεν έχει έλθει καμιά χρηματοδότηση απ’ τον ΟΕΚ για πληρωμή των εργαζομένων στις δομές. «Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, και παρ’ όλα αυτά δεν έχουν μειώσει ούτε κατ’ ελάχιστο τις παρεχόμενες απ’ αυτούς υπηρεσίας, γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητηρίων» είπε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στην υλοποίηση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», ο κ. Τερζίδης γνωστοποίησε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο κτήριο του Δημαρχείου, στο Αμαξοστάσιο, στο Κλειστό Γυμναστήριο κι ενδεχομένως στο Συνεδριακό Κέντρο, καθώς επίσης και για βελτίωση του μικροκλίματος στη πλατεία Ειρήνης.
Με αναφορές του σε άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Κιλκίς γνωστοποίησε ότι στο Λόφο Αγ. Γεωργίου πρόκειται να εγκατασταθεί δίκτυο υπέρυθρων καμερών για πυροπροστασία, καθώς κι ότι σε διάστημα 2-3 μηνών θα’ ναι έτοιμο να λειτουργήσει ένα τμήμα των νέων κοιμητηρίων.
Εξ’ άλλου, απαντώντας σ’ ερωτήσεις που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης, ο κ. Τερζίδης είπε και τα εξής:
- Οι απολυμένοι από επιχειρήσεις θα έχουν με βάση τα ισχύοντα προτεραιότητα στις διάφορες προσλήψεις που θα κάνει ο δήμος (ερώτηση Γ. Φαχουρίδη, μ’ αναφορά του σε 20 απολυμένους της PRECONSTROYCTA).
- Ο δήμος δεν μπορεί να κινείται με βάση τις φημολογίες, ωστόσο αντέδρασε έντονα στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί πρώην στρατόπεδο του Κιλκίς ως χώρος συγκέντρωσης λαθρομεταναστών (ερώτηση Γ. Ηλιάδη, με προτροπή του να υπάρξουν δυναμικότερες αντιδράσεις).
- Δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με προσωπικό λιγότερο από 15 άτομα, γι’ αυτό είναι απαγορευτική η συγκρότηση της με βάση τα δεδομένα του Δήμου Κιλκίς (ερώτηση Γ. Ηλιάδη, ο οποίος κατέθεσε με φάκελο-προϊόν προσωπικής έρευνας ολοκληρωμένη πρόταση για σύσταση Δημοτικής Αστυνομία στο Κιλκίς).
- Τα κριτήρια των διαφόρων προσλήψεων στον δήμο είναι διαφανή, κι οι προσλήψεις γίνονται με βάση την κείμενη νομοθεσία (ερώτηση Δ. Ιωακειμίδη).