Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:42:22 πμ
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:42

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΟΥΡΤΖΟΣ«Καθυστερημένη αντίδραση στο θέμα της χωματερής»

«Η έλλειψη σχεδιασμού και άμεσης παρέμβασης από τη Δημοτική Αρχή στα μεγάλα προβλήματα του δήμου Γουμένισσας επιβεβαιώθηκε  για μια ακόμη φορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοτική Συνεργασία» Γουμένισσας με επικεφαλής τον Θανάση Τζούρτζο.
«Για ολόκληρο το καλοκαίρι και ενώ  υπήρχες αυστηρές προειδοποιήσεις από την Πολιτεία και από την Περιφέρεια για αποκατάσταση και φύλαξη των χωματερών   των δήμων, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι πυρκαγιάς και επιδημιών για τη δημόσια υγεία, η σημερινή διοίκηση του δήμου Γουμένισσας χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο επέτρεπε την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών στη χωματερή του δήμου μας αλλά έδωσε την άδεια για να μεταφερθούν  εκεί. σκουπίδια και από δήμο της Θεσσαλονίκης.
Και όλα αυτά χωρίς να πάρει κανένα μέτρο φύλαξης και χωρίς να προχωρήσει σε καμία εργασία αποκατάστασης στο χώρο. Έδειξε μια απίστευτη αδιαφορία θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο το φυσικό τοπίο της  γύρω περιοχής, που γλύτωσε από  καθαρή τύχη, ενώ παράλληλα άφησε απροστάτευτους, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που καθημερινά έρχονταν αντιμέτωποι με μια εικόνα που προσβάλει τον πολιτισμό μας και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους. Και είναι  κρίμα γιατί μιλάμε για  εργαζόμενους  που παραμένουν όμηροι  μιας πολιτικής  τακτικής του δημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας, που ενισχύει την ανασφάλιστη εργασία με σκοπό τα  εκλογικά οφέλη.
 Και ενώ όλη αυτή την περίοδο του καλοκαιριού,  όπου οι αναφλέξεις από τις χωματερές ήταν αιτία να καούν χιλιάδες στρέμματα δάσους σε περιοχές της χώρας,  η Δημοτική Αρχή Γουμένισσας βρισκόταν σε καλοκαιρινούς ρυθμούς απραξίας και  αποφάσισε στο τέλος του καλοκαιριού να προχωρήσει σε ανάθεση έργου,  για να εκτελεστούν εργασίες στο συγκεκριμένο  χώρο.
Οι συνεχείς αναφορές μας ως παράταξη  για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης στη χωματερή τελικά δικαιώνονται.
Ωστόσο η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής  αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την αδράνεια που επιδεικνύει σε σοβαρά ζητήματα για τα οποία οι πολίτες δυστυχώς άλλα προσδοκούσαν.
Όπως το θέμα της Ανακύκλωσης, που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε και ενώ γειτονικοί δήμοι προχωρούν στην εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και άλλων υλικών εκτός από το χαρτί, ο δήμος Γουμένισσας συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να συμμετέχει σε αυτές.    
 Επιτέλους, θα πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του,  αιρετοί και μη,  ότι η στασιμότητα και η αδιαφορία μας φέρνουν  καθημερινά αντιμέτωπους με ευκαιρίες  ανάπτυξης που χάνονται και μαζί με αυτές, χάνεται  η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.
Για να μη χαθεί λοιπόν αυτή ελπίδα,  η παράταξη  μας,  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα συνεχίσει να αναδεικνύει  τα μεγάλα ζητήματα για την τοπική κοινωνία και να προτείνει λύσεις γι’ αυτά, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο που της ανέθεσαν οι πολίτες».