Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 10:43:12 μμ
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 10:56

Δραματική έκκληση μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες από το Κιλκίς: Δεν μπορώ να πληρώσω το ρεύμα

Τον γολγοθά που περνάει τους τελευταίους μήνες η Βασιλική Αναστασίου από το Κιλκίς, περιγράφει στη «Ζούγκλα», κάνωντας παράλληλα έκκληση για βοήθεια.

 

Μητέρα διαζευγμένη με παιδί ειδικών αναγκών, προσπαθεί εδώ και χρόνια τα  βγάλει πέρα και να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Όπως τώρα λόγω των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος που της ήρθαν τα πράγματα έγιναν δύσκολα μ αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να συντηρήσει το σπιτικό της και φυσικά και το παιδί της.

Όπως λέει, τον Φεβρουάριο του 2022 της ήρθε ο λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ 803 ευρώ. Τα πλήρωσε με δόσεις. Ενδιάμεσα πλήρωνε και 60 ευρώ τον μήνα τον διακανονισμό που είχε από παλαιότερο λογαριασμό.Στη συνέχεια όμως της ήρθε και νέος λογαριασμός,  έναντι 548 ευρώ. Πάλι τα πλήρωσε με δόσεις.

Έπειτα ήρθε ο εκκαθαριστικός στις 15-20 Μάιου 760 ευρώ. Από αυτά πλήρωσε 200 ευρώ και τα άλλα τα χρωστάει και φυσικά δεν μπορεί να τα πληρώσει.

Παίρνει 527 ευρώ από την πρόνοια και δεν έχει κανένα άλλο έσοδο. «Για να πληρώσω τα προηγούμενα στερήθηκα τα πάντα, δεν έβγαινα από το σπίτι καθόλου. Ο πρώην σύζυγός μου με βοηθάει αλλά πολύ λίγο. Είμαι σε απελπιστική κατάσταση. Έχω κάνει αίτηση για το βοήθημα το κρατικό για το ρεύμα, αλλά ακόμα δεν έχει πιστωθεί. Δεν ξέρω τι να κάνω. Που θα βρω χρήματα ; Δεν μπορώ να εργαστώ διότι συντηρώ το παιδί μου με ειδικές ανάγκες 26 ετών», λέει μεταξύ άλλων.

Η κα Αναστασίου κάνει έκκληση στην πολιτεία να την βοηθήσει για το θέμα αυτό.

Πηγή: zougla.gr