Η πληροφορία δεν προέρχεται από πολιτικό πρόσωπο ώστε να ενέχει τον κίνδυνο της υπερβολής ή, το χειρότερο, της αναντιστοιχίας με την πραγματικότητα.
Ο υπεύθυνος της εταιρείας στην οποία έχει εκχωρήσει την κατασκευή ο όμιλος προσήλθε αυτοβούλως την Δευτέρα πριν τα Χριστούγεννα στο Δημαρχείο Παιονίας για να ενημερώσει τον Δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη για τις εξελίξεις μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και την υπογραφή της παραχώρησης εντός του τρέχοντος έτους.
Για τα τραγική κατάσταση του δρόμου και τις αντιδράσεις φορέων – πολιτών της τόπου μας είναι πολλά τα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ. Ενόψει της έναρξης κατασκευής του έργου κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε για την εικόνα και τα τεχνικά στοιχεία του έργου, τα εργοτάξια, και την τελική εικόνα του αυτοκινητόδρομου όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή.
Σε κάτι περισσότερο από τρία χρόνια είναι μια εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου παρότι η συμβατική προθεσμία του παραχωρησιούχου είναι τα πέντε χρόνια.
Η κατασκευή θα γίνει από δυο εργοτάξια, το ένα στον Άγιο Αθανάσιο και το δεύτερο στον Άσπρο. Μαζί με τον αυτοκινητόδρομο θα κατασκευαστούν εξαρχής και δυο κόμβοι, ο ένας στο ύψος του Προχώματος κι ο δεύτερος στο ύψος του Άσπρου.
Ο δεύτερος κόμβος, εντός των ορίων του ν. Κιλκίς, θα προσφέρει τα μέγιστα στην σύνδεση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής με το πρωτεύον οδικό δίκτυο της χώρας, πέραν τη αυταπόδεικτης συμβολής του στην διακίνηση των πολιτών.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την κατασκευή εξαρχής της λωρίδας ανόδου προς τα σύνορα, από το ύψος της Χαλάστρας προς τους Ευζώνους. Θα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και τη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης).
Ο υφιστάμενος δρόμος θα χρησιμοποιείται στον χρόνο κατασκευής της λωρίδας ανόδου και μετά την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης ως λωρίδας καθόδου του νέου αυτοκινητόδρομου που θα διαθέτει κι αυτή δυο λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ.
Πέραν των διαχωριστικών στηθαίων τις δυο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου θα χωρίζει και μια τάφρος πλάτους 10 μέτρων ώστε να μην έχουν καμιά επαφή ή άμεση γειτνίαση οι αντιθέτως κινούμενοι οδηγοί.
Το θέμα των απαλλοτριώσεων είναι λυμένο ως προς την κατασκευή του κύριου αυτοκινητόδρομου. Θα απαιτηθούν μόνο ορισμένες απαλλοτριώσεις για τις ανάγκες των δυο νέων κόμβων.
Κώστας Σιωνίδης: Ο αγώνας των δημοτών της Παιονίας δικαιώνεται έστω με καθυστέρηση
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ερωτηθείς από την ΕΙΔΗΣΕΙΣ να σχολιάσει τις εξελίξεις είπε: Ο αγώνας των δημοτών της Παιονίας έστω καθυστερημένα δικαιώνεται. Χωρίς μεγαλοστομίες, με συνεργασία όλων όσων θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας καταφέραμε με συνεπή και συνεχή αγώνα να φτάσουμε ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών.
Το έργο δεν έπρεπε να απασχολεί μόνο εμάς. Δεν είναι έργο δημοτικού ή έστω περιφερειακού χαρακτήρα. Ο δρόμος είναι εθνικός και ανήκει στα πανευρωπαϊκά οδικά δίκτυα. Αναλάβαμε ένα βάρος δυσανάλογο με το μέγεθος του μικρού μας δήμου.
Σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι και δεν μας περισσεύει καμιά διάθεση για μεμψιμοιρίες και άγονα διχαστικά πυροτεχνήματα.
Σημασία έχει ότι σε λίγο καιρό οι δημότες μας και οι παραγωγικές μας δυνάμεις θα έχουν στην διάθεσή τους ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό άξονα.



