Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:12:51 πμ
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 20:40

Εισαγόμενη από τα Σκόπια η φωτιά στην Κορώνα Κιλκίς. Δεύτερη πυρκαγιά στο ΒΙΠΑ Αξιούπολης

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς η φωτιά, η οποία ξέσπασε σε περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας, πέρασε το μεσημέρι τα ελληνικά σύνορα και καίει δασική έκταση στο Κιλκίς!

Η πυρκαγιά εισήλθε στην χώρα μας στην περιοχή δυτικά του οικισμού Κορώνα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις, με 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα και είχαν βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις και δυο  ελικόπτερα, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να υπάρχει κίνδυνος για την οικιστική περιοχή.

 

Η φωτιά είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχει οριοθετηθεί ακόμα και κυρίως καίει στην περιοχή των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, oι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή το βράδυ στην περιοχή.

Μηχάνημα έργου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε χαμηλή δασική έκταση βορειοδυτικά του οικισμού Κορώνα διέθεσε άμεσα η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας Θεόδωρος Κοκκίνης και το στέλεχος του τμήματος Κλεαρέτη Πασσαλίδου βρέθηκαν στο σημείο όπου επιχειρούσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το μηχάνημα έργου της Π.Ε. Κιλκίς έκανε διάνοιξη και διαπλάτυνση αντιπυρικών ζωνών , σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.-

 

Στην Αξιούπολη

Όσο το μέτωπο της φωτιάς στη συνοριακή γραμμή ήταν ενεργό ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Αξιούπολης, κοντά στον οικισμό των Ρομά, καίγοντας ξερά χόρτα.

Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και ακόμη η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη.