Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:30:04 μμ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 04:59

Έκλεισαν για μια εβδομάδα δυο τάξεις του γυμνασίου Χέρσου

Τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης στο μαθητικό πληθυσμό του νομού επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, όταν από τη Θεσσαλονίκη και τις αρμόδιες νοσοκομειακές υπηρεσίες απεστάλησαν τα αποτελέσμτα των σχετικών εξετάσεων. Τρεις μαθητές της β’ τάξης του γυμνασίου Χέρσου βρέθηκαν θετικοί στη νέα γρίπη και κατόπιν αυτού η διεύθυνση υγιεινής της Νομαρχίας Κιλκίς με απόφαση του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα έπαυσε τη λειτουργία της β’ και γ΄ τάξης για μια εβδομάδα.


Ιδού το σκεπτικό της απόφασης:
«Το γεγονός ότι : επί συνόλου 27 μαθητών της Β΄τάξης του Γυμνασίου Χέρσου Κιλκίς απουσίαζαν στις ( 20-10-2009 ) 6 μαθητές με συμπτώματα γρίπης εκ των οποίων  οι 3 μαθητές επιβεβαιώθηκαν και εργαστηριακά και επί συνόλου 26 μαθητών της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Χέρσου Κιλκίς απουσίαζαν στις (20-10-2009) 9 μαθητές με συμπτώματα γρίπης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την παύση λειτουργίας της Β΄ και Γ΄τάξης  του Γυμνασίου Χέρσου Κιλκίς για 7 ημέρες, αρχομένη από σήμερα (21-10-2009).»

Πολλές απουσίες
Όπως είναι γνωστό από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνεται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος στις απουσίες των μαθητών καθώς και την αιτιολογία τους. Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν από τους 80 μαθητές του γυμνασίου Χέρσου απουσίαζαν 22! Και ΄όλοι με συμπώματα γρίπης, όπως αναφέρθηκε.
Το γεγονός κινητοποίησε ττην αρμόδια εκπαιδευτική αρχή, το δήμο Χέρσου και τη νομαρχία Κιλκίς.
Τα κρούσματα όλα αφορούσαν μαθητές της β’ και γ’ τάξης και στάλθηκαν στα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης δείγματα προς διερεύνηση - εξέταση.
Όπως προαναφέραμε οι απαντήσεις που ήρθαν την Τρίτη επιβεβαίωσαν την νόσο της νέας γρίπης σε τρεις μαθητές, όλοι της β’ τάξης και ακολούθησε η παύση λειτουργίας των δυο τάξεων του γυμνασίου, όπου και παρατηρήθηκαν τα συμπτώματα γρίπης (και κοινής).
Ο Δήμαρχος Χέρσου σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέλαβε πρωτοβουλία και την προσεχή Παρασκευή θα προχωρήσει σε απολύμανση όλου του γυμνασίου.