Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:54:03 μμ
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:26

Έλλειμμα ενημέρωσης Αναβολή της απόφασης

Η αντίδραση της επικεφαλής της μειοψηφίας Ντίνας Παλλάδη ήταν αναμενόμενη στην πρόταση της Δημάρχου Αξιούολης Σόνιας Συμερωνίδου να φέρει αιφνιδιαστικά και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πρόταση ανάθεσης μελέτης για την ανάπλαση των δυο κεντρικών πλατειών (Μ. Αλεξάνδρου και Παύλου Μελά) καθώς και της κυκλοφοριακής ρύθμισης των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Φιλίππου.


Η κ. Συμεωνίδου έφερε το μοναδικό θέμα προς συζήτηση αιφνιδιαστικά εξηγώντας ότι οι μελετητές θα απουσίαζαν στο επόμενο διάστημα και για να μην υπάρξει καθυστέρηση το σώμα έπρεπε να αποφασίσει.
Στην ψηφοφορία αντιτάχθηκαν στην πρόταση συζήτησης του θέματος, πέραν της μειοψηφίας, και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Π. Πασσαλίδης και Γ. Ιωαννίδης. Τελικά το θέμα συζητήθηκε αφού με 8-8 μέτρησε διπλή η ψήφος του προέδρου.
Επί της ουσίας και όσο οι επιστήμονες μελετητές ανάπτυξαν τα βασικά στοιχεία της προμελέτης δεν αναπτύχθηκε ισχυρός αντίλογος. Ούτε εξάλλου υπάρχει διαφωνία περί της σκοπιμότητας των έργων.
Η άρνηση υπερψήφισης της πρότασης της κ. Συμεωνίδου οφειλόταν στην άρνηση των λόγων που επικαλέστηκε η κ. Δήμαρχος  για να δικαιολογήσει τον επείγοντα χαρακτήρα  της μελέτης. Κι ένας ισχυρόταρ=τος λόγος επίσης που επικαλέστηκαν ακόμα κια σύμβουλοι της [λειοψηφίας ήταν το έλλειμμα της ενημέρωσης.
Μπροστά στη συνδυασμένη επίκριση των συμβούλων η Δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου πέιστηκε πως θα ήταν ανέφελη και αντιπαραγωγική η λήψη οποιασδήποτε απόφασης, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος της  και απέσυρε το θέμα που βεβαίως θα επανέλθε εν τω καιτώ τω δέοντι.