Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:54:25 μμ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:43

Έναρξης χρονιάς για τους Προσκόπους Κιλκίς

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν οι πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς το περασμένο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς. Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης πατέρας Απόστολος παρουσία του Περιφερειακού Εφόρου Χρήστου Τομπουλίδη, του Αρχηγού Συστήματος Λεωνίδα Παπαδόπουλου, όλων των βαθμοφόρων και των παιδιών της Αγέλης Λυκοπούλων, Ομάδας Προσκόπων και Κοινότητας Ανιχνευτών του Συστήματος καθώς και των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης.


Πρόκειται για ένα διήμερο όπου όλα τα μέλη του Συστήματος πραγματοποιούν την εναρκτήρια συνάντηση τους στο Κατασκηνωτικό Κέντρο και ξεκινούν με σχέδιο και αισιοδοξία τις δραστηριότητες της χρονιάς.
Το προσεχές Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 4 το μεσημέρι θα τελεστεί ο αγιασμός στο 2ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Κιλκίς (Παπαγιαννάκου 1) ενώ οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στα Συστήματα από το περασμένο Σάββατο και κάθε Σάββατο.
Το 2010 είναι ένα έτος σταθμός για τους Προσκόπους καθώς συμπληρώνουν 100 χρόνια από την ίδρυση της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα, της μεγαλύτερης Κίνησης των νέων, με μεγάλη προσφορά στο παιδί και στο περιβάλλον.