Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:56:18 μμ
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:39

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς επί του απογραφικού δελτίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του που είναι ασφαλισμένα στον ΟΑΕΕ πως:
Το αρχικό σημείωμα που πήραν από τον ΟΑΕΕ δεν ισχύει, βάσει της εγκυκλίου 101/2008 του δ.σ. του Ο.Α.Ε.Ε. που αναφέρει πως η σύνταξη του απογραφικού δελτίου των εμμέσων μελών για τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και θα προηγηθεί της θεώρησης του βιβλιαρίου ασθενείας για το έτος 2009.


Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο που ακολουθεί.
Επιπλέον ενημερώνει τα μέλη του πως στάλθηκε επιστολή διαμαρτυρίας προς την διοίκηση του ΟΑΕΕ που την κατανοεί μεν,  αλλά διαμαρτύρεται έντονα, ως προς την ετεροχρονισμένη ενημέρωση των ασφαλισμένων που αποτέλεσμα έχει όσοι θεώρησαν τα βιβλιάρια τους η ισχύς τους να είναι έως τον Ιούνιο μήνα και στην συνέχεια να μπουν στην διαδικασία της υποχρεωτικής προσκόμισης δικαιολογητικών για τα προστατευόμενα μέλη τους. Για δε τους υπόλοιπους που θεωρούν από σήμερα τα βιβλιάρια τους (λόγω ελλιπούς ενημέρωσης  από τον ΟΑΕΕ) να δέχονται μεγάλη ταλαιπωρία και εκνευρισμό στο τοπικό γραφείο του ΟΑΕΕ, καθότι είναι υποχρεωμένοι για τα προστατευόμενα μέλη τους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε μία περίοδο που γι’ αυτούς ο χρόνος είναι πολύ πολύτιμος και προσδοκούν τουλάχιστον τον σεβασμό από την διοίκηση του ΟΑΕΕ.
.Ακολουθεί η επισύναψη του εγγράφου

Ο.Α.Ε.Ε.
ΤΜΗΜΑ..........

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΜΜΕΣΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΣΤΟΝ ΑΜΚΑ –ΕΜΑΕΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 153 του Ν.3655/08 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) από  1/6/2009 καθιερώνεται υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας , χωρίς ΑΜΚΑ δεν θα μπορεί ο ασφαλισμένος να θεωρήσει και να δικαιωθεί πάσης φύσεως παροχές , επιδόματα και βοηθήματα . Ο ΑΜΚΑ θα αναγράφεται υποχρεωτικά σε όλα τα παραστατικά.
Βάσει της εγκυκλίου 101/2008 του Ο.Α.Ε.Ε. η σύνταξη του απογραφικού δελτίου των εμμέσων μελών για τον ΑΜΚΑ , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και θα προηγηθεί της θεώρησης του βιβλιαρίου ασθενείας για το έτος 2009
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για την θεώρηση των οικογενειακών βιβλιαρίων ασθενείας για το έτος 2009 απαιτούνται:
1.  Βιβλιάριο ασθενείας και συνταγολόγια
2.  Μηχανογραφημένο σημείωμα θεώρησης
3.  Εκκαθ. Φορολογίας εισοδήματος οικ/Ετους 2008. (όταν υπάρχει σύζυγος)
4.  Βεβαιώσεις σπουδών. (όταν υπάρχουν παιδία που σπουδάζουν )
5.  Φωτοτυπίες ταυτότητας όλων των μελών .(για τα παιδιά εφόσον υπάρχουν)
6.  ΑΦΜ όλων των μελών. (για τα παιδιά εφόσον υπάρχουν )
Όσοι ασφαλισμένοι έχουν βιβλιάρια ασθενείας παλαιού τύπου πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον 2 φωτογραφίες όλων των μελών για την αντικατάσταση τους
Οι ΑΜΕΣΑ ασφαλισμένοι εφόσον δεν τους έχει χορηγηθεί ΑΜΚΑ θα πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ για να τους χορηγηθεί.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς