Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:57:28 μμ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 15:20

Ενισχύονται γιατροί, λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι και οδοντίατροι

Ελεύθεροι  επαγγελματίες μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση για τεχνολογικό εξοπλισμό μέχρι 20.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες που δικαιούνται το παραπάνω ποσό είναι οι: Γιατροί, Δικηγόροι, Λογιστές, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, Οδοντίατροι.
Η επιδότηση που θα πάρουν φθάνει μέχρι 80% για όσους ασκούν το επάγγελμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2004. Για τους παλαιότερους η επιδότηση θα είναι μέχρι 50% για τους φορολογούμενους.


Το πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 250 εκ. ευρώ και παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομκών Γιάννης Παπαθανασίου.
Η δράση του εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.
Οι διαδικασίες είναι απλές για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα πρέπει να είναι πραγματικός ελεύθερος επαγγελματίας.
Οι προτάσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και η αξιολόγηση θα γίνεται ηλεκτρονικά χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης πρέπει να έχουν δηλώσει ελάχιστο όριο εισοδήματος που να κυμαίνεται από 25.000 έως 50.000 ευρώ, για όσους έχουν έδρα την υπόλοιπη χώρα 20.000 έως 40.000 ευρώ.
Σε άτομα με αναπηρία και τους επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται σε ορεινούς όγκους και νησιά λιγότερους από 3.100 κατοίκους δεν θα θα εφαρμόζεται το κριτήριο του τζίρου.
Με την επιδότηση κρατική και κοινοτική θα χρηματοδοτούνται: Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας π.χ. Ιατρικά μηχανήματα.
Ο εξοπλισμός πληροφορικής Η/Υ το απαραίτητο ειδικό λογισμικό (softwar).
Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους: Είναι ο αριθμός τραπεζικού Λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης (εφ’ όσον το σχέδιο του εκγριθεί) το ΑΦΜ, φορολογική ενημερότητα και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών στις οποίες επιθυμούν να προβούν.

Επισκέψεις
Τις τελευταίες μέρες ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους των παρακάτω χωριών Μεσιανό, Καμπάνη, Εύζωνοι, Βάθη, Αναβρυτό, Αξιούπολη, Κολχίδα, Αμάραντα, Πλαγιά, Βαπτισή.