Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:09:39 μμ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:48

Ενώθηκαν με δεσμά φιλίας

Ποδοσφαιρικό αντάμωμα πραγματοποιήθηκε στον ακριτικό Δήμο Δοϊράνης το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου μεταξύ των Συλλόγων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ. Στο τριήμερο αυτό για μια ακόμα φορά οι δυο Σύλλογοι διαφήμισαν τα ιδεώδη του αθλητισμού, τις υπέρτατες αξίες της πατρίδας και πλέον η αρχική προ ετών γνωριμία έγινε δεσμός φιλίας.
Μια φιλία που προοιωνίζεται ότι θα γίνει αδελφική, μια και οι δυο Σύλλογοι θα προγραμματίσουν από κοινού δράσεις με κορυφαία την αποστολή στην μακρινή Αυστραλία τον Αύγουστο του 2011 για το ποδοσφαιρικό – πολιτιστικό αντάμωμα με τους ξενιτεμένους Έλληνες αδελφούς.
Εκτός αυτού, ο ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ θα αναλάβει την χρηματοδότηση του αγάλματος του μέγιστου στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρου, που θα τοποθετηθεί   στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων στο ποδοσφαιρικό κέντρο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του κιλκισιώτικου Συλλόγου στην Δοϊράνη.
Για τρεις μέρες στην όμορφη και ιστορική περιοχή του Δήμου Δοϊράνης οι ακρίτες και απόδημοι Έλληνες έζησαν στιγμές μοναδικές μέσα από ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο οικοδεσπότης Μέγας Αλέξανδρος.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε την πρώτη ημέρα την τακτοποίηση των μελών της αποστολής του ΟΜΗΡΟΥ σε ξενοδοχείο της πόλης του Κιλκίς και στη συνέχεια δείπνο σε ταβέρνα στο Δροσάτο και χαλάρωμα με ένα ποτό σε μπαράκι του Κιλκίς.
Η δεύτερη ημέρα ήταν ημέρα συγκίνησης, αγωνιστικής δράσης και γλεντιού, Αρχής γενομένης από την επίσκεψη στο ποδοσφαιρικό κέντρο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο φυλάκιο Δοϊράνης στα σύνορα με τα Σκόπια, στην εκκλησία Κυρίλου και Μεθοδίου και στην συνέχεια στο ιστορικό οχυρό του Ρούπελ στον Προμαχώνα Σερρών.
Στον αιματοβαμμένο ιστορικό χώρο οι απόδημοι Έλληνες εναπόθεσαν λουλούδια στο μνημείο πεσόντων και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις στοές των οχυρών βαθειά συγκινημένοι από όσα έβλεπαν με τα μάτια τους.
Αγωνιστικά μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τις δυο ομάδες και όλους τους παρευρισκόμενους οι απόδημοι Έλληνες του ΟΜΗΡΟΥ νίκησαν τους Βετεράνους του Μέγα Αλέξανδρου με σκορ 3-1 προσφέροντας και οι δυο ομάδες ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό θέαμα.
Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με τις απονομές των αναμνηστικών το βράδυ σε ταβέρνα του Κιλκίς με πολύ τραγούδι και χορό παρουσία του Νομάρχη Κιλκίς κ. Βαγγέλη Μπαλάσκα και του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και υποψηφίου Βουλευτή με την Ν.Δ. κ. Γιώργου Γιωργαντά.
Από πλευράς ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ τιμητικά έπαθλα δόθηκαν στον ΟΜΗΡΟ για την προσφορά του στον απόδημο ελληνισμό και στον εθελοντή μετανάστη από την Αμερική Θεόφιλο Τσιραμπίδη για την προσφορά του στον Σύλλογο.
Οι Βετεράνοι του ΟΜΗΡΟΥ τίμησαν με τη σειρά τους την Νομαρχία Κιλκίς, τον Δήμο Δοϊράνης, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, τον πρόεδρο του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Γιώργο Δήμπαλα και την Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Αναμνηστικό δώρισε επίσης στους ξενιτεμένους αδελφούς ο Νομάρχης κ. Βαγγέλης Μπαλάσκας.
Η φιλοξενία του ΟΜΗΡΟΥ ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι με την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση των δυο Συλλόγων, με την ευχή να διαφημίζουν πάντα το ποδόσφαιρο και τα ιδεώδη του ελληνισμού.