Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:41:46 μμ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 13:32

Ενθουσίασαν τα ΚΑΠΗ στο φεστιβάλ Μυγδονίας

Κατενθουσίασαν το κοινό με την μοναδική εμφάνισή τους τα ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς, με τη συμμετοχή τους στις 29 Μαΐου 2009, σε Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δ. Μυγδονίας. Ανάμεσα σε 10 συνολικά συμμετοχές Χορωδιών και Χορευτικών συγκροτημάτων από ΚΑΠΗ της Βόρειας Ελλάδας, το Κιλκίς, κάνοντας παρουσίαση ποντιακών χορών, ξεσήκωσε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε.


Τα ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς κατάφεραν να αποσπάσουν τα εύσημα, όχι μόνο από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αλλά και από πολλούς «συν-διαγωνιζόμενούς» τους. Ο χοροδιδάσκαλος του συγκροτήματος, κ. Πασχαλίδης Θεόφιλος, με μεράκι και αγάπη για τη δουλειά του, κατόρθωσε να βοηθήσει τα μέλη του ΚΑΠΗ, να αποδείξουν την πραγματική τους αξία και τη «δίψα» τους για ζωή και δημιουργία. Την ομάδα των ηλικιωμένων συνόδευσε και ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του χορευτικού συγκροτήματος κ. Αμανατίδης Γεώργιος, ενώ τα ΚΑΠΗ εκπροσώπησε η υπεύθυνη Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Κιλκίς, κ. Έλλη Φρεγγίδου.
Για άλλη μια φορά, τα μέλη του ΚΑΠΗ απέδειξαν πως δεν αντιπροσωπεύουν τους απόμαχους της ζωής, αλλά τους μαχητές της ανεξαρτησίας, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.