Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:11:12 μμ
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:21

Επειχειρούν να μας φιμώσουν

Για οπροσπάθεια φίμωσης κι τρομοκράτησης των εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Γουμένισσας το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο ίδρυμα.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης - καταγγελίας του σωματείου έχει ως εξής:
“Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας καταγγέλλει την πειθαρχική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου, Ξενοφώντα Παπαλέξη, με ανυπόστατες κατηγορίες που σκοπό έχει το φίμωμα του Σωματείου, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τον αποπροσανατολισμό από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας.


Η πειθαρχική αυτή δίωξη έρχεται σε συνέχεια της ΕΔΕ με την οποία έχει διατάξει ο Υπουργός Υγείας, με αφορμή τις καταγγελίες του Δ.Σ. του Σωματείου, σχετικά με τις πολλαπλές ελλείψεις του προσωπικού και τις συνέπειες αυτών, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Το Δ.Σ. του Σωματείου θεωρεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αντί να λάβει σοβαρά υπόψιν της, τις απόψεις των Εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να πράξει ανάλογα για την βελτίωση της κατάστασης, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στους Εργαζομένους και να τους αποτρέψει από το να καταγγέλουν την ύπαρξη των προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν τόσο τους Εργαζόμενους στο χώρο όσο και τους ασθενείς.
Πρόσφατη είναι η καταγγελία Δημάρχων της περιοχής της Παιονίας, για την άθλια κατάσταση των περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων όπως επίσης και η τρίτη μετακίνηση νοσηλεύτριας στα γραφεία αποδυναμώνοντας την λειτουργία των κλινικών.
Το Δ.Σ. του Σωματείου δεν πρόκειται να σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Εργαζομένων και θα συνεχίσει να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα χωρίς να μας πτοούν πειθαρχικές διώξεις, καλυμμένες απειλές και χτυπήματα κάτω από τη μέση”.