Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:22:01 πμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:34

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς : “Εξασφαλίστε τις θέσεις εργασίας στο ν. Κιλκίς

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, στην οποία αναφέρει:
“Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης διεθνώς και ειδικότερα στην χώρα μας τα οποία πολύ καλά γνωρίζετε, συνεχίζουν να πλήττουν και την περιοχή μας με συνέπεια η ανεργία να ξεπερνάει το 20%.


Κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, επισχέσεις εργασίας, μείωση προσωπικού, τετραήμερα απασχόλησης, άδεια άνευ αποδοχών, μερική απασχόληση κλπ είναι στοιχεία τα οποία βιώνουμε στο νομό μας που επηρέασαν γενικότερα την τοπική αγορά αφού μειώθηκε η αγοραστική δύναμη.
Οι εργαζόμενοι και το τοπικό Συνδικαλιστικό κίνημα με αίσθημα ευθύνης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά και αυτούς που επιχειρούν ασύδοτα και σκληρά να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να δείξουν το σκληρό αντικοινωνικό τους πρόσωπο.
Ορισμένοι κλάδοι δραστηριοτήτων όπως η οικοδομή και η επεξεργασία ξύλου και σιδήρου επηρέαστηκαν περισσότερο και χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας.
Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας με κάθε τρόπο και όχι να δημιουργήσουμε επιδοτούμενους ανέργους.
Για να γίνετε περισσότερο κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σας γνωρίζουμε τα τελευταία προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον χώρο εργασίας, τα οποία αποδυναμώνουν την τοπική απασχόληση και δημιουργούν προβλήματα επιβίωσης στους ανέργους α) επιχείρηση ΠΡΟΤΕΚΤΑ στο ΒΙ.ΠΑ Πολυκάστρου κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων-πορτών κ.λπ και απασχολούσε 85 άτομα. Η επιχείρηση σταμάτησε την λειτουργία της, αφού έγιναν προσπάθειες από τους εργαζόμενους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν. Οι εργαζόμενοι (άνεργοι σήμερα) διεκδικούν δεδουλευμένα από τον Σεπτέμβριο 2009 μέχρι και Ιανουάριο 2010 και επειδή αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα για την επιβίωση τους ζητούν την οικονομική στήριξη σας με άμεση καταβολή επιδόματος-ενίσχυσης 700 ευρώ, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις και την ένταξή τους σε νέα προγράμματα επιδότησης απολυμένων και β) επιχείρηση “ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ στην ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου που κατασκεύαζε ηλιόθερμα και φωτοβολταϊκά συστήματα και απασχολούσε 25 άτομα δεν λειτουργεί εδώ και 10 μήνες περίπου και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα και την άμεση καταβολή επιδόματος-ενίσχυσης 700 ευρώ.
Από την πλευρά μας στοχεύουμε να προτείνουμε την υπαγωγή των εργαζομένων αυτών σε πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (προγράμματα ΕΣΠΑ-υλοποίηση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) και ζητάμε από εσάς την στήριξή σας.
Ελπίζοντας στο ουσιαστικό ενδιαφέρον σας για την ακριτική μας περιοχή, σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων και σας καλούμε να επισκεφθείτε σύντομα τον νομό μας, για να εξετάσετε από κοντά τα προβλήματα που βιώνουμε, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να μας καλέσετε στο Υπουργέιο σας για να σας ενημρώσουμε”.