Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:15:14 μμ
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:42

Εθελοντική φύλαξη δασών και αλσυλλίων

 Η  Κ.Π.Κ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για το 2008, σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Κιλκίς, έχει εντάξει και την εθελοντική συμμετοχή των μελών της στην φύλαξη των δασών και περιαστικών δασυλλίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ως ελάχιστη προσφορά για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής μας από τις πυρκαγιές.

Η περσινή εμπειρία του καλοκαιριού απέδειξε ότι πέραν του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος πολλές φορές αποδεικνύεται ανεπαρκής, θα πρέπει και εμείς ως πολίτες ή σαν οργανωμένοι κοινωνικοί φορείς να συνδράμουμε στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κρατικών υπηρεσιών να προστατέψουν τα δάση.
Μέσα από τέτοιου είδους εθελοντικές δραστηριότητες, πέρα από το πρακτικό αποτέλεσμα, συνειδητοποιούμε καλύτερα τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο πολίτης για να βελτιώσει ή να προστατέψει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Συνειδητοποιούμε την άρρηκτη και άμεση σχέση που έχει η ζωή μας και η καθημερινότητά μας με τον περιβάλλοντα χώρο και ποιες οι επιπτώσεις από την αδιαφορία μας και τις σκοπιμότητες κάθε είδους.
Η εθελοντική συμμετοχή του κάθε πολίτη σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων είτε αυτά αφορούν πολιτικά κοινωνικά δικαιώματα είτε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος το οποίο βιάζεται  καθημερινά καθημερινά, είναι ασπίδα προστασίας του πολίτη απέναντι  σε πρακτικές ασυδοσίας , καιροσκοπισμού και αδιαφορίας που ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται στην καθημερινότητά μας.
Καλούμε τους πολίτες του Νομού Κιλκίς να επαγρυπνούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα ευαίσθητα σημεία του Νομού όπου υπάρχουν δάση ή περιαστικά δασύλλια για των κίνδυνο πυρκαγιών. Να δηλώνουν έγκαιρα την κάθε ύποπτη δραστηριότητα ή την ύπαρξη εστίας φωτιάς.
Καλούμε δε τους ενεργούς πολίτες να ενταχθούν στις εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης των εν λόγω περιοχών με την οργανωτική καθοδήγηση της Ομάδας Διάσωσης Κιλκίς.
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως φύλακας να δηλώσει συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα: 6945950496 , 6977078225 , 6974828328 .
Στη δήλωση συμμετοχής να αναφέρετε την περίοδο που μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε , τις ημέρες που σας βολεύουν και τα τηλεφωνά σας , προκειμένου να διευκολυνθεί η Ομάδα Διάσωσης να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της .
Η εμβέλεια αυτής της δραστηριότητας αφορά όλο τον Νομό Κιλκίς.