Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:35:52 μμ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:04

Φως Χριστουγέννων στο δήμο Πολυκάστρου

Με μια πανέμορφη εκδήλωση, γεμάτη μουσικές, τραγούδια, κεράσματα, γιορτινό άπλετο φως και πολλές ευχές, άνοιξαν στο Πολύκαστρο οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Δημοτικό Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης και οι φορείς της πόλης για τα φετινά Χριστούγεννα. Το πρόγραμμα της γιορτινής βραδιάς άνοιξε στην αίθουσα Θεάτρου του ΔΚΠΠ η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου με μια εξαιρετική συναυλία, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Ευάγγελου Μπαλτά και χαιρετισμό του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη και του προέδρου του ΔΚΠΠ, Αγγελου Αναστασιάδη.


Μετά τη συναυλία οι εκατοντάδες δημότες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου, όπου ο κ. Σμυδάκης φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και έστειλε τις ευχές του σε όλους τους κατοίκους του δήμου:
«Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητά παιδιά.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το μήνυμά τους για αγάπη και ειρήνη εξακολουθεί να ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων.
Ένα μήνυμα πάντα επίκαιρο και αληθινό, που γεμίζει με χαρά τις ψυχές όλων μας και ενδυναμώνει την ελπίδα και την προσδοκία μας για μία καλύτερη πόλη, για καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις σ’ έναν καλύτερο κόσμο.
Οι Άγιες αυτές ημέρες ας είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας αρχής. Ας γιορτάσουμε κι εφέτος όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και ας υποδεχτούμε τη Νέα Χρονιά προσφέροντας απλόχερα από το απόθεμα της αγάπης και της καλοσύνης μας σ’ εκείνους που υποφέρουν και πονούν. Ξεχνώντας για λίγο τις καθημερινές μας έγνοιες και τα προβλήματα, ας βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο και ας γιορτάσουμε μαζί.
Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων ημερών, το Πολύκαστρο και τα χωριά μας γιορτάζουν  και αλλάζουν  ρυθμούς και διάθεση.
Ας αφεθούμε στο εορταστικό κλίμα και ας συμμετέχουμε ενεργά στα χριστουγεννιάτικα δρώμενα, που με τόση φροντίδα προγραμμάτισε το Δημοτικό Κέντρο.
Μέσα σε αυτό το εορταστικό πλαίσιο συγκεντρωθήκαμε απόψε όλοι εδώ για να φωταγωγήσουμε το Πολύκαστρο και να κάνουμε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο γιορτινή.
Η έναρξη των εκδηλώσεων σηματοδοτείται με τον στολισμό, τα σπιτάκια, τα κεράσματα και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο θα λαμπρύνει για όλη την εορταστική περίοδο την όμορφη πλατεία μας, αποτελώντας πόλο έλξης για όλους, μικρούς και μεγάλους.
Από σήμερα έως και τις 8 Γενάρη του 2010 η πόλη μας αλλά και τα χωριά μας θα φοράνε τα γιορτινά τους. Ακολουθούν μια σειρά εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού & Πληροφόρησης στις οποίες είστε όλοι καλεσμένοι να συμμετέχετε.
Για το Δήμο μας, εύχομαι για το 2010 πρόοδο, ευημερία, μέρες ανάπτυξης και να κατακτήσει όλα όσα δικαιούται και του αξίζουν. Ας αισθανθούμε μέρος του συνόλου, ας συμμετέχουμε στα κοινά του τόπου μας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί.
Εύχομαι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων να είναι για όλους σας χαρούμενες και αξέχαστες και η Νέα Χρονιά να σας βρει όλους υγιείς και χαρούμενους.
Χρόνια πολλά! Χρόνια καλά. Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες για όλους!»
Μετά τις ευχές του Δημάρχου, η Δημοτική Φιλαρμονική και οι Χορωδίες του Δήμου τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ ακολούθησαν οι Χορωδίες των Ανατολικορωμυλιωτών και των «Ακριτών» Πολυκάστρου.
Η βραδιά έκλεισε με πολύ κρασί, κάστανα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που πρόσφερε ο Δήμος σε όλους τους δημότες.