Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:14:20 μμ
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:44

Φωτοβολταϊκός σταθμός 1MW στην Ποντοηράκλεια

Με το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει άρχισε να ενισχύει το δίκτυο της χώρας, ο φωτοβολταϊκός σταθμός στην Ποντοηράκλεια, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 944 ΚW. Ο σταθμός παραδόθηκε σε λειτουργία και διασυνδέθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ηλεκτρικό σύστημα, στις 23 Ιουλίου, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο από πλευράς αύξησης της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια.

 Η γερμανική Phoenix Solar , ως ανάδοχος, είχε την ευθύνη για το έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής του σταθμού, που  είναι ιδιοκτησίας της Sunergy A.E, η έδρα  της οποίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα εγκαίνια του Φ/Β σταθμού, του μεγαλύτερου που λειτουργεί, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η PHOENIX SOLAR AG, με έδρα στο Sulzemoos κοντά στο Μόναχο, είναι διεθνώς κορυφαία στην τεχνολογία Φ/Β συστημάτων. Σχεδιάζει, κατασκευάζει και λειτουργεί μεγάλους φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε άκρως ανταγωνιστικό κόστος και ειδικεύεται στις πωλήσεις ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτροπαραγωγής (turn-key projects), μεμονωμένων Φ/Β πλαισίων (solar modules) καθώς και εξαρτημάτων, όπως αντιστροφείς, βάσεις στήριξης κλπ.
Η εταιρεία διαθέτει ευρύτατο δίκτυο πωλήσεων στη Γερμανία και έχει ιδρύσει θυγατρικές της σε Ισπανία, Ιταλία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Ελλάδα. Είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Φρανκφούρτης και από τις 25 Μαρτίου 2008 εντάχθηκε στο δείκτη TecDax του Γερμανικού Χρηματιστηρίου Αξιών.
Η Sunergy Α.Ε  είναι μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα που υπέβαλαν
αιτήσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε μεγάλη κλίμακα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 5.700 KW, την υλοποίηση
των οποίων προωθεί δραστήρια, σε πολλές, διαφορετικές περιοχές.
 Επιπρόσθετα σε εξέλιξη βρίσκονται συνεννοήσεις της Sunergy με
επενδυτές, οι οποίες αφορούν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων  συνολικής ισχύος 15.000 KW. Η θέση σε λειτουργία του φωτοβολταϊκού
πάρκου στην Ποντοηράκλεια αναδεικνύει τη Sunergy ως την πρώτη
εταιρεία στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε επένδυση σε φωτοβολταϊκό
πάρκο, του οποίου η ισχύς προσεγγίζει το 1 MW.