Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:33:40 μμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:32

Γιορτή του Πατέρα από το Σύλλογο των Μανδρών

Από τον πολιτιστικό σύλλογο Μανδρών, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, την Κυριακή 14/6, στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου, μια πολύ όμορφη εκδήλωση με αφορμή την γιορτή του πατέρα.
Κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζουν οι μπαμπάδες παγκοσμίως. Η Γιορτή του Πατέρα, αν και ξενόφερτο έθιμο, αποτελεί ευκαιρία να συλλογιστούμε το ρόλο του πατέρα, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου στο χαιρετισμό του.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Γαλλικού, Κ. Σβέρκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Α. Σαββίδης, ο Πρόεδρος Τ.Σ. Α. Δίγκογλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καμπάνη, ο πρόεδρος της επιχείρησης «ΑΝΑΤΟΜΙΚ», Π. Γιαννούλης και ο Λαογράφος κ. Μπάσογλου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γαλλικού επεσήμανε το ρόλο του πατέρα, της μητέρας αλλά και της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία. «Είναι γεγονός ότι η γιορτή της μητέρας είναι δημοφιλέστερη από την γιορτή του πατέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πιο σημαντική. Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιδιά χρειάζονται την ύπαρξη και των δύο γονιών για να αναπτυχθούν σωστά και ο καθένας γονιός παίζει τον δικό του ρόλο»
Τα παιδιά στη διάρκεια της εκδήλωσης απήγγειλαν ποιήματα, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο Σύλλογος δώρισε σε κάθε πατέρα και μητέρα από ένα τιμητικό δώρο.
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα όμορφο γλέντι, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο εορταστική.