Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:15:51 μμ
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:38

Η Νομαρχία φωτίζει τη γέφυρα Αξιού

 Η γέφυρα του Αξιού ποταμού χρόνια τώρα ενώνει τις δυο επαρχίες του νομού, τις δυο κωμοπόλεις του, την Αξιούπολη και το Πολύκαστρο, έχοντας ένα σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και συνεπώς ένα καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νομού, την επικοινωνία των ανθρώπων, στη μεταφορά προϊόντων…
Παρά τη μεγάλη της σημασία, όμως, η εικόνα που εμφανίζει η γέφυρα τα τελευταία χρόνια είναι μια εικόνα εγκατάλειψης, θυμίζοντας τριτοκοσμικές συνθήκες.
Γι’ αυτό και είναι περισσότερο από αναγκαίο το έργο που προγραμμάτισε και σύντομα υλοποιεί η Νομαρχία Κιλκίς, η οποία διέθεσε περισσότερα από 40.000 ευρώ για να βελτιώσει την αισθητική και το φωτισμό της γέφυρας.
Ωστόσο, η εκτέλεση του έργου αυτού, φανερώνει τη μεγάλη αδυναμία που υπάρχει, στο να αναδείξουν οι δήμοι Αξιούπολης και Πολυκάστρου τη «νεκρή ζώνη» των δυο πόλεων. Και ακριβώς την εικόνα του «νεκρού» τοπίου παρουσιάζει η μεταξύ τους περιοχή, ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ακριβώς το αντίθετο.
Αυτή η απόσταση του ενός μόλις χιλιομέτρου, μαζί με τη γέφυρα, που ενώνει -και δεν χωρίζει- τις δυο πόλεις, θα έπρεπε να είναι πεζοδρομημένη, φωταγωγημένη και δεντροφυτεμένη, για να τη χαίρονται και να την περπατούν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής, απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου του Αξιού ποταμού.
Πολύ καλή, λοιπόν, η πρωτοβουλία του νομάρχη Β. Μπαλάσκα, αλλά θα πρέπει αυτή να βρει συνέχεια με ένα διαδημοτικό πρόγραμμα ανάπλασης και του οδικού τμήματος μεταξύ των δυο πόλεων.