Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:40:38 μμ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:25

Κατ' αρχήν συμφωνία για σύγκληση της ΕΦΕΕ

Μετά από χρόνια αδράνειας και απαξίωσης της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), υπήρξε κατ'αρχήν συμφωνία από τις φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΣΠ ΠΚΣ, και ΑΡ.ΕΝ που πρόσκεινται αντιστοίχως στις νεολαίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεκινήσει η διαδικασία σύγκλησης του ανώτατου οργάνου του φοιτητικού συνδικαλιστικού κινήματος. Διαφώνησαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΑΚ (Αριστεριστών) που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς όμως, να ακυρώσουν την απόφαση.


Συγκεκριμένα, το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, αποφάσισε τη διεξαγωγή του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτωβρίου 2009.
Για το λόγο αυτό αποφάσισε τη σύσταση της Τεχνικής Γραμματείας που θα οδηγήσει στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Η Τεχνική Γραμματεία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει ότι η στάση της παράταξης για τη συγκρότηση της ΕΦΕΕ υπήρξε πάγια και διαρκής. Σημειώνει επίσης, ότι η κατ'αρχήν θετική στάση της πλειοψηφίας των φοιτητικών παρατάξεων δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και την ανάδειξη της νέας ΕΦΕΕ.
Σήμερα, τονίζει, το φοιτητικό κίνημα στέλνει ένα πρώτο μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης παραμερίζοντας τα λάθη και τα εμπόδια του παρελθόντος, σε μια προοπτική ενότητας.