Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:32:36 μμ
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:27

Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η ιδιοκτησία της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δηλώνουν πως περιμένουν ακόμα την επίσημη θέση της εργοδοσίας της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ. Ωστόσο μια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΚΙΔΕ) αναφέρει πως η εργοδοσία ήδη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και μάλιστα τούτο δηλώθηκε ενώπιον των εκπροσώπων του συνδικάτου.


Αν πρόκειται για μια ιδιαιτέρως αμυντική στάση των εργαζομένων στην ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ μέλλει να αποδειχθεί λίαν προσεχώς.
Πάντως αξίζει να δημοσιεύσουμε αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης - καταγγελίας της ΟΚΙΔΑ, που έχει ως εξής:
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μάρτη, στο Υπουργείο Εργασίας, συνάντηση μεταξύ του Σωματείου των εργαζομένων της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ, της Ομοσπονδίας και εκπροσώπων της Διοίκησης της εταιρείας, παρουσία ειδικού Συμβούλου του Υπουργού Εργασίας.
Στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, η οποία θα συζητηθεί στις 21 Απρίλη 2010 και μάλιστα, με θράσος, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα ωφελήσει τους εργαζόμενους αφού θα εξασφαλίσει τις αποζημιώσεις! Παρέλειψε βέβαια να πει ότι πετάνε στο δρόμο 100 εργαζόμενους , μετά από 25 χρόνια δουλειάς και κερδοφορίας της επιχείρησης και ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν μέσα από τη διαδικασία της πτώχευσης, δηλαδή μετά από 3 ή 4 χρόνια.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργού δεν είπε τίποτα για την απόφαση αυτή των εργοδοτών, δήλωσε μόνο ότι, εάν αλλάξουν γνώμη, δηλαδή να λειτουργήσουν το εργοστάσιο, θα τους δώσουν «ζεστό» χρήμα από τον ΟΑΕΔ με επιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης.
Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους  της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.
Πρώτο: ότι η εργοδοσία, το κεφάλαιο θησαυρίζουν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων και ,όταν διαπιστώνουν ότι δεν θα έχουν πια τα κέρδη που θέλουν, τους πετούν στο δρόμο και αλλάζουν προσανατολισμό της δραστηριότητάς τους.
Δεύτερο: οι υποχωρήσεις των εργαζομένων στις απαιτήσεις της εργοδοσίας φέρνουν νέα δεινά και τελικά την απόλυση.
Τρίτο: οι κυβερνήσεις, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της Ν.Δ., ενδιαφέρονται μόνο για την κερδοφορία των επιχειρηματιών και δεν δίνουν καμία σημασία στα προβλήματα των εργαζομένων. Δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανεργία και για την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Τέταρτο: οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τον δρόμο ανάπτυξης που ακολουθείται και στη χώρα μας. Από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας. Ότι σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης δεν χωράει η κλωστοϋφαντουργία και η ένδυση, που είναι αναγκαίες και χρήσιμες  για το λαό μας. Ότι, δηλαδή, έχει μοναδικό κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματιών και όχι την ευημερία των εργαζομένων.
Ότι οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, τον τσεπώνουν οι επιχειρηματίες και, στο τέλος, τους πετούν στο δρόμο.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τους εργαζόμενους  της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ να μην αποδεχθούν τετελεσμένα. Να αγωνισθούν όλοι μαζί, ενωμένοι, να μην κλείσει το
εργοστάσιο, να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.
Σε αυτήν την πορεία θα είμαστε δίπλα τους. Μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ