Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:34:31 πμ
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 09:51

Κίνηση Πολιτών Παιονίας: Να σεβαστούμε τους συμπολίτες μας που ζουν δίπλα μας

Από την Κίνηση Πολιτών Παιονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα (Πέμπτη 7 Μαρτίου) επισκεφτήκαμε τον Διευθυντή της αστυνομίας του νομού Κιλκίς κ. Δεμερτζίδη Δημόκριτο για να του μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για τον μη έλεγχο  που υπάρχει στο Πολύκαστρο πάνω στην τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Του αναφέραμε ότι στο κομμάτι από την πάνω πλατεία έως και την έξοδο του Πολυκάστρου προς το Πευκόδασος οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι υπερβολικά υψηλές. Ότι επί της Μ. Αλεξάνδρου η παράνομη στάθμευση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ότι ενώ ολόκληρη η Μ. Αλεξάνδρου έχει απαγορευτική διπλή λωρίδα, τα αυτοκίνητα εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα για να παρκάρουν. Διπλοπαρκαρισμένα παντού. Η παράνομη αναστροφή γίνεται πλέον κάθε τρεις και λίγο.  Η Σταδίου έχει όριο ταχύτητας 50χλμ/ώρα μόνο στην ένδειξη της οδοσήμανσης και δεν τηρείται από κανέναν. Του ζητήσαμε εντατικοποίηση των τροχό νομικών ελέγχων και την αυστηροποίηση αυτών.

Αυτά ζητήσαμε από την Αστυνομία.

Τώρα ζητάμε κάτι από όλους εσάς.

Από τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους των εμπορικών επιχειρήσεων. Σας παρακαλούμε όσο το δυνατόν  να εισέρχεστε στον επαγγελματικό σας χώρο με τα πόδια ή με κάποιο δίκυκλο. Και καλό στην υγεία σας θα κάνετε, και στην επιχείρηση σας, αφήνοντας θέσεις πάρκινγκ για τους πελάτες σας. Για το μέγεθος του Πολυκάστρου, σπανίως η απόσταση που θα περπατήσετε υπερβαίνει τα 500 μέτρα. Για τους καταναλωτές ισχύει ακριβώς το ίδιο. Για όσους είναι απαραίτητη η μετακίνηση έστω και αυτών των 500 μέτρων με αυτοκίνητο, να ξέρετε ότι στους δίπλα ή στους πίσω δρόμους θα βρείτε νόμιμη θέση πάρκινγκ στα 50-100 μέτρα. Να γνωρίζετε πως παρκάροντας σε γωνιές δυσχεραίνετε την κίνηση άλλων οχημάτων.  Πως κάνοντας αναστροφή μπορεί να γίνετε υπεύθυνος ενός πολύ σοβαρού δυστυχήματος με αποτέλεσμα αναπηρίες έως και θάνατο σε περίπτωση αναβατών ποδηλάτου και μοτοσικλετών. (Δεν μπορούμε να έχουμε τον πλήρη οπτικό έλεγχο του δρόμου). Το ίδιο συμβαίνει και όταν πατάμε την διπλή γραμμή για να περάσουμε απέναντι να παρκάρουμε και να ξεπαρκάρουμε.

Σεβαστείτε τους συμπολίτες σας και μην διπλό παρκάρετε. Σεβαστείτε τους συγγενείς, φίλους, γνωστούς σας αστυνομικούς και μην τους φέρνετε στην δυσάρεστη θέση να σας βεβαιώσουν τροχονομική  παράβαση. (Πάρκινγκ υπάρχουν μπροστά από την κρεαταγορά Πολυκάστρου, πίσω από την Λέσχη Αξιωματικών, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σούπερ μάρκετ Συμεωνιδη επι της Μ. Αλεξάνδρου.)

Σεβαστείτε τις ζωές που κινούνται στον ίδιο χώρο με εσάς.

Παρακαλούμε όλους τους αναβάτες μοτοσικλετών να φοράνε κράνος. Το ότι κινείστε  στην πόλη σας ή δίπλα στο σπίτι σας, δεν σας εξασφαλίζει από μια πτώση ή από μια σύγκρουση.

Τέλος, επισκεφτήκαμε και τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη Ανδρέα και του ζητήσαμε τα αυτονόητα. Οδοσήμανση και διαγραμμίσεις στην Μ. Αλεξάνδρου και την Σταδίου και κατά μήκος αυτών και στις διαβάσεις πεζών. Και τοποθετήσεις καμερών ραντάρ και στα δυο προαναφερθέντα κομμάτια όπου οι ταχύτητες είναι υπερβολικές.

Ζητάμε την συνδρομή  και της δημοτικής  αρχής προς την επίτευξη όλων αυτών. 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ