Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:00:27 μμ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:30

Κλείνει οριστικά το Κ.Ε.Ν. Κιλκίς

Την κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κιλκίς αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως αποκάλυψαν οι εφημερίδες μας από τις 12 Φεβρουαρίου. Παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, που ακολούθησαν της αποκάλυψης, φαίνεται πως το Υπουργείο προωθεί την υλοποίηση της απόφασής του.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το Υπουργείο με απόρρητο σήμα του ενημερώνει για την κατάργηση του Κ.Ε.Ν. Κιλκίς και τη μεταφορά του προσωπικού του στο Πολυδένδρι Κοζάνης και στο εκεί Κ.Ε.Ν.
Με την πρώτη μας αποκάλυψη επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί η απουσία νέας σειράς νεοσυλλέκτων, με τη θεαματική αύξηση των αναβολών στρατευσίμων, λόγω της πιθανολογούμενης μείωσης της θητείας σε εννέα μήνες.
Το απόρρητο σήμα του Υπουργείου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Αν το Κ.Ε.Ν. Κιλκίς είχε διασωθεί πριν από δύο χρόνια, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των τοπικών παραγόντων, αυτό δεν έγινε σήμερα. Το ερώτημα είναι, γιατί καταργείται το Κ.Ε.Ν. Κιλκίς και όχι για παράδειγμα της Νιγρίτας; Η πολιτική πίεση του νομού Σερρών υπερτερούσε αυτής του Κιλκίς;

Ερώτηση
Φλωρίδη
Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης κατέθεσε χθες το πρωί ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, στην οποία αναφέρει:
«Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποφασίστηκε αρμοδίως η κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Κιλκίς (604 Τ.Π), το οποίο λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και η μεταφορά του σε αντίστοιχο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δεν καταργείται.
Προφανώς η κατάργηση του ΚΕΝ Κιλκίς, συνεπάγεται και μεταφορά της μόνιμης δύναμης που υπηρετεί σ’ αυτό.
Παρακαλώ να κάνετε γνωστούς τους λόγους που επέβαλαν την κατάργηση του ΚΕΝ Κιλκίς».