Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 8:33:20 πμ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 07:09

Ξεκινήσαμε έγκαιρα την πολεοδόμηση

Την ευθύνη της καθυστέρησης έναρξης της πολεοδόμησης του στρατοπεδου Καραγιαννοπούλου φέρει η Περιφέρεια Κ Μακεδονίας, όπως αναφέρει σε απάντησή του ο Δήμαρχος Κιλκίς, αναφερόμενος σε σχόλιό μας. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας καθυστέρησε από τον Απρίλο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008 να εγκρίνει το φάκελο της μελέτης πολεοδόμησης που υπέβαλε ο δημος Κιλκίς.


Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή του ο Δήμαρχος Κιλκίς αναφέρει:
Σε σχέση με σχόλιό σας για την πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ» που δημοσιεύθηκε στην «ΠΡΩΪΝΗ» (φύλλο 24ης Απριλίου 2009) με τον τίτλο «Γιατί δεν ξεκίνησε Νωρίτερα;», θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:
Πολύ νωρίτερα απ’ το έγγραφο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, στο οποίο αναφέρεστε (Ιούλιος 2008), το Δημοτικό μας Συμβούλιο (Δ.Σ.) ενέκρινε την πρόταση για ένταξη της μελέτης του έργου στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Η σχετική απόφαση έχει α.α. 144/2008 και πάρθηκε στις 21 Απριλίου του περασμένου έτους. Η έγκριση της πρότασης έγινε απ’ την Περιφέρεια στις 5 Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ, το Δ.Σ. με απόφαση που έλαβε στις 22.0.2008 προχώρησε στον καθορισμό της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης, ενώ η Δημαρχιακή Επιτροπή (Δ.Ε.) με απόφαση της στις 22.12.2008 καθόρισε τους όρους δημοπράτησης του έργου. Μια δημοπράτηση, που έλαβε χώρα στις 8 Απριλίου, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ο έλεγχος των σχετικών προσφορών, έτσι ώστε ν’ αρχίσει το καθαυτό έργο της πολεοδόμησης και να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Ένα έργο του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τις 275 χιλ. ευρώ.
Με την ευκαιρία, να σας αναφέρω ότι και για το στρατόπεδο «ΔΟΓΑΝΗ» ελήφθησαν αποφάσεις του Δ.Σ. (18.12.2008) και της Δ.Ε. (22.12.2008) για καθορισμό της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης και των όρων δημοπράτησης του έργου πολεοδόμησης του. Η δε δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 23.3.2009. Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου φτάνει τις 70 χιλ. ευρώ.
Απ’ τ’ ανωτέρω θεωρώ ότι συνάγεται πως όχι μόνο δεν καθυστέρησε ο Δήμος τις σχετικές διαδικασίες για την πολεοδόμηση, αλλά τις ξεκίνησε εγκαίρως, και πάντως νωρίτερα ακόμα κι απ’ το έγγραφο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Δήμος έχει καταστήσει σαφές προ πολλού ότι η πολεοδόμηση θα ολοκληρωθεί κι ότι η απαραίτητη για το Δικαστικό Μέγαρο έκταση του «Καραγιαννοπούλου» θα παραχωρηθεί χωρίς προαπαιτούμενα. Γι’ αυτό φρονούμε ότι η παραχώρηση των επίμαχων 8 στρεμμάτων μπορούσε να γίνει από καιρό προκειμένου το έργο της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου να ξεκινήσει. Τα υπόλοιπα αποτελούν προσκόμματα, απ’ όσους επιμένουν να τα διατυπώνουν.

Ο δήμαρχος Κιλκίς
Δημ. Τερζίδης