Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:34:17 πμ
Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 04:36

Β. Αξιώτης: Δεν θέλουμε τη νεολαία στα κόμματα Την προτρέπουμε να ασχοληθεί με την πολιτική

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην ΟΝΝΕΔ κατάφεραν αυτό που φάνταζε σχεδόν ακατόρθωτο. Στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μονοπωλεί το πολιτικό ενδιαφέρον πήραν μια θέση στην πολιτική ατζέντα των ημερών. Οι υποψήφιοι πρόεδροι μάλιστα έχουν «οργώσει» την επαρχία και από το Κιλκίς πέρασαν ήδη τρεις υποψήφιοι, ο κ. Παπαμιμίκος, Κώστας Χατζής και εντελώς πρόσφατα ο Βασίλης Αξιώτης.
Να εξηγηθούμε: Κάποτε επικεφαλής των κομματικών νεολαιών εκλέγονταν νέοι …παρελθόντων ετών. Έτσι επικεφαλής νεολαίας μπορούσε να εκλεγεί ένας 35άρης και πάει λέγοντας.
Ο Βασίλης Αξιώτης που μας επισκέφθηκε στα γραφεία μας, το μεσημέρι της Πέμπτης είναι όντως νέος. Νέος, ωραίος και επιστήμων. Πολιτικός μηχανικός του Μετσόβειου, με τέσσερις γλώσσες και λαμπρή θητεία στην ΔΑΠ.
- Βασίλη, ανένηψε η νεολαία της Ν.Δ. μετά το στραπάτσο του Οκτωβρίου; Τον ρωτάμε.
- Εμείς δεν θέλουμε τη νεολαία εξάρτημα του κόμματος. Δεν θέλουμε να επαναφέρουμε τη νεολαία στα κόμματα. Στην πολιτική ζητούμε και συζητούμε μαζί της να ενταχθεί. Προτρέπουμε τους νέους και τις νέες να ασχοληθούν με την πολιτική. Διότι τώρα υπάρχει απάθεια… Λένε πολλοί πως η νεολαία δεν έχει κρίση. Είναι λάθος. Η νεολαία έχει κρίση, Της λείπουν τα πολιτικά ερεθίσματα, απαντά ο Βασίλης Αξιώτης.
Όσαο για τον πολιτικό φορέα, αξιολογεί ως θετικό το άνοιγμα στην κοινωνία που κάνει η Ν.Δ. Πρέπει να εμπεδώσουμε την αντίληψη ότι η Ν.Δ. εξελίσσεται σε κόμμα Αξιών και Αξίων, υπογραμμίζει.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε το Κιλκίς και τη Γουμένισσα, συναντήθηκε με τον Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα, νεολαίους και στελέχη και συνέχισε από το απόγευμα της Πέμπτης την περιοδεία του στα Γιαννιτσά.
Μια περιοδεία μαμούθ καθώς επισκέπτεται 13 νομούς της χώρας.
Θα θυμόμαστε τα λόγια του και θα παρακολουθούμε την πολιτική του εξέλιξη. Τα προσόντα δεν του λείπουν και ο, πολιτικός του λόγος φαίνεται σύγχρονος. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης με πρώτο πλάνο την 18η Απριλίου όταν και θα στηθούν οι κάλπες.