Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:26:42 μμ
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:10

Λαμπρός εορτασμός στο δήμο Γαλλικού

Παρουσία πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, στον Καμπάνη.  Μικροί και μεγάλοι δημότες γέμισαν από νωρίς τον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της παρέλασης, που δεν ήταν άλλοι από τη μαθητιώσα νεολαία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου: τον ΜΠΣ Μανδρών, τον ΜΠΣ Γαλλικού «Εχέδωρο», την «Κίνηση Γυναικών» Παντελεήμονα και τον ΜΠΣ Καμπάνη.
Αξιοσημείωτη ήταν και η επιβλητική παρουσία των αλόγων του Ιππικού Ομίλου Περιστερίου R7, που με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ημέρας, αλλά και του τμήματος στρατού της 71ης Ταξιαρχίας Ν. Σάντας. Την παρέλαση πλαισίωνε μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου.
Στο Ηρώο, λίγο πριν την παρέλαση, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών από: το Δήμαρχο Γαλλικού, Γεώργιο Θεοδωρίδη, το Νομαρχιακό Σύμβουλο Κώστα Γιαννόπουλο, εκπρόσωπο της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Ν. Σάντας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου Γαλλικού,  τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Α.Γ.Α. Αλέξανδρο Σαββίδη, από μαθητές του Λυκείου-Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καμπάνη, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, τον Σύλλογο Γυναικών Καμπάνη, το ΤΟΣΥΝ Δ. Γαλλικού και τον Λαογραφικό Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας-Θράκης ‘ΘΑΜΥΡΙΣ’ Καμπάνη.
Παρόντες ήταν επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σβέρκος και Δημάκη Άννα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μουρατίδης Θ., Ιωαννίδης Α., Ζώτος Χ..
Να σημειωθεί ότι παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και συγκεκριμένα, σε Μάνδρες, Πεδινό, Γαλλικό, Λαοδικηνό και Νέα Σάντα. Στη Ν. Σάντα η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Ν. Σάντας, του Ποντιακού Συλλόγου Ν. Σάντας και τμήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Νέας Σάντας.