Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:05:37 μμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:43

Λύση Δικαστικού στις Καπναποθήκες

Μπορεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης να ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου οριστικά χωροθετείται στο σρατόπεδο Καραγιαννοπούλου, άλλα όμως κελεύει το Διοικητικό Συμβούλιο των Δικαστικών Υπαλλήλων, που επανέρχεται στο θέμα τω δίδυμων καπναποθηκών.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς συναντήθηκε την Παρασκευή 9/5/2008 με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, ώστε με συντονισμένες κινήσεις να προχωρήσουν στην έναρξη εργασιών για το Δικαστικό Μέγαρο.
Απόλυτη συμφωνία υπήρξε στ’ ότι η άμεσα υλοποιήσιμη λύση είναι αυτή που έχει δρομολογηθεί από το 2006, στο ιδιόκτητο διατηρητέο ακίνητο του ΤΑΧΔΙΚ  (Δίδυμες Καπναποθήκες), καθότι αποτελεί «εικασία» οποιαδήποτε άλλη λύση.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων τον τελευταίο μήνα προέβη στις εξής ενέργειες:
1. Συνάντηση με το  Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Γ. Τσιότρα στις 23/4/2008, προκειμένου να του εκθέσει τις απαράδεκτες συνθήκες στα Δικαστήρια του Κιλκίς καθώς και την αξιοποίηση του παραχωρημένου και μεταγεγραμμένου στο Υποθηκοφυλακείο Κιλκίς ακινήτου του ΤΑΧΔΙΚ στο πρώην στρατόπεδο Διαλέττη (Δίδυμες Καπναποθήκες).
2. Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα στις 30/4/2008 για παρόμοια ενημέρωση, επιπλέον δε για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς.
3. Συνεχείς έγγραφες και τηλεφωνικές επαφές με τη διοίκηση (Γενική Γραμματεία Υπουργείου Δικαιοσύνης)  του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) καθώς και με τη μέχρι πρότινος ηγεσία της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» η οποία έχει αναλάβει το έργο.
Το ΔΣ του συλλόγου μας προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τη νέα ηγεσία της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ».